Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: geen voetbal in maart, streep door Venloop

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 15:50

Er wordt vanwege de coronacrisis een streep gezet door alle wedstrijden in het betaald voetbal en amateurvoetbal tot en met 31 maart. VVV-Venlo, Fortuna Sittard, MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade komen in die periode dus niet in actie.

Dat is donderdag bekendgemaakt na crisisberaad door het kabinet. Ook andere grotere sportevenementen in Limburg zijn afgelast of uitgesteld. Zo is de Venloop ook afgelast.

Gezondheid
Aanleiding is de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen daarvan voor de gezondheid van sporters, staf én toeschouwers. De regering liet donderdag weten dat alle evenementen waar méér dan honderd personen op af zouden komen, waaronder sportevenementen, worden afgelast.

LIVE: Bijeenkomsten boven de 100 mensen afgeblazen

Andere competities
Het spelen van wedstrijden zonder publiek is na overleg geen optie gebleken. De wedstrijden in Noord-Brabant aankomende weekend werden eerder al afgelast. Daarnaast werd al een streep gezet door het programma van tal van andere competities in de komende tijd in binnen- en buitenland.

Programma
Fortuna Sittard zou vrijdagavond in de Eredivisie de belangrijke uitwedstrijd tegen ADO Den Haag spelen. MVV en Roda JC zouden op dezelfde avond in de Keuken Kampioen Divisie een thuisduel spelen tegen respectievelijk FC Eindhoven en Telstar. Op zondagmiddag zou VVV-Venlo in de Koel tegen AZ aantreden. Al die duels gaan dus niet door, net als alle andere profwedstrijden in maart.

Oranje
Ook de interlands van het Nederlands elftal gaan niet door. Oranje zou op 26 maart tegen de Verenigde Staten spelen en drie dagen later oefenen tegen Spanje.

De Venloop, die van 25 tot en met 29 zou plaatsvinden, gaat ook niet door en zal ook niet verplaatst worden. "Als organisatie hebben we tevens moeten vaststellen dat het verschuiven van het evenement naar een later tijdstip dit jaar niet mogelijk is", zo is te lezen op de website.

Inhalen
Wat er met de afgelaste wedstrijden gaat gebeuren, is onduidelijk. Eerder gaf de KNVB al aan dat er mogelijk op een later moment op doordeweekse dagen ingehaald kan worden. Bovendien is er de mogelijkheid om de play-offs aan het eind van de reguliere competitie te halveren, waarmee extra speelruimte gecreëerd kan worden.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen