Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: drie nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 14:26

De afgelopen 24 uur zijn er 3 nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld bij de Limburgse GGD'en. In totaal zijn nu zeker 1.767 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis met coronagerelateerde klachten.

Dat blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD'en.

Coronacijfers 28 mei
Beeld: 1Limburg

Sinds woensdag zijn 4 mensen overleden. Al deze sterfgevallen kwamen uit het verzorgingsgebied van GGD Zuid-Limburg. In totaal heeft het coronavirus nu zeker 714 Limburgers het leven gekost. Het aantal besmettingen is met 13 gestegen naar 4.869.

Volgens het RIVM passen de cijfers bij het beeld dat de maatregelen werken. Vanaf maandag worden nieuwe versoepelingen ingevoerd.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 28 mei

Landelijke cijfers
Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5.903. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 32 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 16 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.713. Ook die gegevens komen soms wat later binnen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 182 naar 45.950.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen