Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: carnavalsbonden werken aan optochtenprotocol

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 21:28

Carnavalsbonden gaan samen kijken naar een advies voor het vieren van carnaval in Limburg in 2021, met de coronacrisis in het achterhoofd. Zo wordt er onder meer gewerkt aan een optochtenprotocol, als advies richting gemeenten.

"De carnaval van 2021 zal een andere carnaval worden dan die we kennen" zegt Raymond Vlecken, president van de Stichting Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) tegen L1. De SLV gaat samen met de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) aan scenario’s werken.

Bijeenkomst
Woensdagavond is de SLV in een spoedvergadering bijeen gekomen. "We merken nu al dat er onrust heerst onder carnavalsverenigingen" zegt Vlecken "Vragen als: vinden we wel een prins die het aan durft? En hoe moeten we een optocht organiseren in een 1,5 meter-samenleving?"

Vooruitkijken
“Het seizoen begint officieel op 11/11, maar normaal gesproken zijn de verenigingen nu al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen." vertelt Vlecken. Door de beperkende corona-maatregelen is dat lastiger dan anders. "Ook het plannen van grotere bijeenkomsten in het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 is met veel onzekerheden omgeven." aldus de president.

Risico's
Samen met de BCL wil de SLV kijken naar de mogelijkheden voor komend seizoen en willen ze de risico's in kaart brengen. "Op deze manier willen we onze leden, maar zeker ook de verenigingen die geen lid zijn adviseren" meldt Vlecken.

Lidmaatschap
Volgens BCL-voorzitter Jos Hessels is het nu niet de tijd om naar een lidmaatschapskaart te vragen. "We moeten ervoor zorgen dat de vastelaovend in Limburg op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen