Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: carnavalsbonden werken aan optochtenprotocol

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 21:28

Carnavalsbonden gaan samen kijken naar een advies voor het vieren van carnaval in Limburg in 2021, met de coronacrisis in het achterhoofd. Zo wordt er onder meer gewerkt aan een optochtenprotocol, als advies richting gemeenten.

"De carnaval van 2021 zal een andere carnaval worden dan die we kennen" zegt Raymond Vlecken, president van de Stichting Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) tegen L1. De SLV gaat samen met de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) aan scenario’s werken.

Bijeenkomst
Woensdagavond is de SLV in een spoedvergadering bijeen gekomen. "We merken nu al dat er onrust heerst onder carnavalsverenigingen" zegt Vlecken "Vragen als: vinden we wel een prins die het aan durft? En hoe moeten we een optocht organiseren in een 1,5 meter-samenleving?"

Vooruitkijken
“Het seizoen begint officieel op 11/11, maar normaal gesproken zijn de verenigingen nu al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen." vertelt Vlecken. Door de beperkende corona-maatregelen is dat lastiger dan anders. "Ook het plannen van grotere bijeenkomsten in het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 is met veel onzekerheden omgeven." aldus de president.

Risico's
Samen met de BCL wil de SLV kijken naar de mogelijkheden voor komend seizoen en willen ze de risico's in kaart brengen. "Op deze manier willen we onze leden, maar zeker ook de verenigingen die geen lid zijn adviseren" meldt Vlecken.

Lidmaatschap
Volgens BCL-voorzitter Jos Hessels is het nu niet de tijd om naar een lidmaatschapskaart te vragen. "We moeten ervoor zorgen dat de vastelaovend in Limburg op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen