Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: André Rieu annuleert concerten in Amerika

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 8:46

André Rieu heeft zijn concerten in Amerika afgelast vanwege het coronavirus.

Voor de komende dagen stonden acht concerten gepland, in onder meer Orlando, Atlanta, San Diego en Las Vegas.

Beschermen
"De gezondheid van onze fans, muzikanten en medewerkers is onze topprioriteit. Hoewel we het heel jammer vinden dat we niet voor jullie kunnen optreden, vinden we het op dit moment belangrijker om jullie te beschermen", schrijft hij op Facebook.

Video: L1

Rieu geeft aan dat ze druk bezig zijn met het zoeken naar nieuwe data voor de gecancelde concerten en dat de tickets voor de geannuleerde concerten gewoon geldig blijven.

Inreisverbod
De Amerikaanse president Donald Trump heeft al het vliegverkeer van Europa naar de Verenigde Staten vanaf vrijdag middernacht (lokale tijd) opgeschort voor een periode van dertig dagen. Het inreisverbod voor Europeanen is een maatregel om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in de VS tegen te gaan.

André Rieu was vanwege de concerten al in de Verenigde Staten.

Agressief
"Om te voorkomen dat nieuwe gevallen ons land binnenkomen, zal ik alle reizen van Europa naar de Verenigde Staten de komende 30 dagen opschorten. Dit is de meest agressieve en allesomvattende poging in de moderne geschiedenis om een buitenlands virus het hoofd te bieden", zei de president tijdens een toespraak in het Oval Office.

De maatregel gaat vrijdag in, maar geldt niet voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Ook Amerikanen kunnen na een grondige controle wel hun land opnieuw binnen.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen