Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: 2 sterfgevallen en nieuwe ziekenhuisopname

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2020 - 16:50

Het coronavirus heeft in Limburg inmiddels van zeker 738 mensen het leven gekost. De twee nieuwe coronadoden vielen in de regio Zuid-Limburg te betreuren.

Dat blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD'en.

coronacijfers 4 jun 2020
Illustratie: L1

Lees je dit bericht op je telefoon, klik dan hier.

Twee doden
Daarmee komt het totaal aantal sterfgevallen in Zuid-Limburg vanwege corona op zeker 432 uit. In de GGD-regio Limburg-Noord stierven minimaal 306 inwoners aan Covid-19. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na een tijd doorgegeven.

In het ziekenhuis is één nieuwe Limburgse coronapatiënt opgenomen. Dat betekent dat er inmiddels zeker 1.557 Limburgers opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis vanwege Covid-19. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg in Limburg met 7 naar 4.710.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 4 juni

Landelijke cijfers
Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5990. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dertien nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn twaalf nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.771. Ook die gegevens komen soms wat later binnen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 209 naar 46.942.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen