Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: 10 nieuwe besmettingen in Limburg

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 16:18

In Limburg zijn de afgelopen week 10 mensen positief getest op het coronavirus. In totaal zijn nu 4.877 Limburgers besmet (geweest) met covid-19.

Dat blijkt uit de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Sterfgevallen en ziekenhuisopnamen
Sinds vorige week zijn er geen nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnamen in Limburg gemeld. Het dodental in onze provincie blijft daardoor op 749 blijft staan. In totaal hebben er 1562 Limburgers in het ziekenhuis gelegen met covid-19.

Lees je dit bericht op je telefoon, klik dan hier voor de regiomonitor.

Coronatesten
Uit de cijfers van het GGD-GHOR bleek maandag dat de afgelopen week de meeste coronatesten in een week zijn uitgevoerd, ongeveer 75.000. In Limburg zijn er ongeveer 3500 testen uitgevoerd, zo blijkt na navraag bij de beide Limburgse GGD'en. Dat is niet veel meer of minder dan normaal. "Het kan natuurlijk zijn dat de landelijke cijfers wat fluctueren omdat er in bepaalde regio's wat meer wordt getest. Maar in Zuid-Limburg lijkt dat niet het geval", zegt Christian Hoebe, hoofd infectieziektenbestrijding van de GGD-Zuid Limburg. In zijn regio zijn er ongeveer 2000 testen uitgevoerd vorige week.

Vakantie
Ook bij de GGD Noord-Limburg zien ze een constante stroom van coronatesten, zo laat een woordvoerder weten. Ze schat het gemiddeld aantal testen per dag op 250. In de hele week zijn er maar 2 positieve gevallen uit de teststraat gekomen in Noord-Limburg. Dat kan nog veranderen, omdat niet alle testen van afgelopen weekend al zijn verwerkt. Beide GGD's verwachten dat ook de komende weken, ondanks de zomervakantie, een gelijk aantal mensen zich zal melden voor een coronatest.

Reproductiegetal
Het zogenoemde reproductiegetal zit volgens het RIVM net onder de 1. Dat getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt. Als het boven de 1 is, wordt de uitbraak steeds groter. Is het getal lager dan 1, dooft de uitbraak langzaam uit.

Sinds 1 juni kan iedere Nederlander met klachten zich laten testen. Bijna 370.000 tests zijn afgenomen, daarvan was 1 procent positief.

Landelijke cijfers
Het RIVM kreeg in de afgelopen week acht meldingen van sterfgevallen. Het officiële dodental staat nu op 6135. Het aantal besmettingen steeg met 534. Dat zijn er 102 meer dan een week eerder, toen 432 nieuwe coronagevallen werden gemeld. Sinds het begin van de uitbraak is het virus vastgesteld bij 51.146 mensen. Er zijn 16 nieuwe ziekenhuisopnamen bij gekomen. Sinds het begin van de uitbraak hebben 11.892 coronapatiënten in een ziekenhuis gelegen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen