Dossier: Coronavirus

De ziekte die de naam COVID-19 heeft gekregen, heeft over het algemeen veel weg van een verkoudheid: mensen die het hebben, hoesten en niezen en ze hebben soms koorts. In ernstiger gevallen krijgen patiënten het benauwd of krijgen ze een longontsteking.
Marion Koopmans (12 mei 2020)

Koopmans: 'Rekening houden met kerst met beperkingen'

Viroloog Marion Koopmans uit Steyl zegt dat mensen rekening moeten houden met een Kerst met beperkingen.

viecuri venlo (28 okt 2020)
VieCuri gaat noodgedwongen coronapatiënten verplaatsen

Het VieCuri Ziekenhuis in Venlo gaat coronapatiënten overplaatsen naar andere ziekenhuizen. Aanleiding is de plotselinge stijging van het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis.

Bierbrouwerij Brand Wijlre
Heineken snijdt in personeelskosten: Brand buiten schot

Heineken gaat als gevolg van de coronacrisis aanzienlijk in de personeelskosten snijden. De Brand-bierbrouwerij in Wijlre, waarvan Heineken eigenaar is, blijft voorlopig buiten schot.

liveblog corona coronavirus horeca afhaal
Teruglezen: Zuid-Limburg stijgt van zorgelijk naar ernstig

De coronacijfers lopen op en de ziekenhuizen krijgen het steeds drukker. In de strijd tegen het coronavirus zijn strengere maatregelen ingesteld, waardoor we nu in een gedeeltelijke lockdown zitten.

Fortuna Sittard stock (19 mei 2020)
Fortuna Sittard tegen supporters: 'Doe geen sfeeracties'

Fortuna Sittard roept de supporters op om woensdag geen sfeeracties te ondernemen om de club een hart onder de riem te steken voor en na het bekerduel tegen Roda JC.

coronateststraat teststraat corona coronavirus testlocatie Maastricht (17 aug 2020)
Aantal coronabesmettingen neemt voor het eerst flink af

Afgelopen 24 uur zijn er in Limburg 433 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is een een flinke daling ten opzichte van een etmaal eerder toen er nog 647 nieuwe gevallen werden vastgesteld.

Plaatsing noodunits Sint Jans Gasthuis Weert - 27 okt 2020
Ziekenhuis Weert begonnen met bouw noodunits

Het Sint Jans Gasthuis in Weert is dinsdagochtend begonnen met het plaatsen van zeven noodunits bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

liveblog coronavirus teruglezen
Teruglezen: Maatregelen duren nog zeker tot in december

De coronacijfers lopen op en de ziekenhuizen krijgen het steeds drukker. In de strijd tegen het coronavirus zijn strengere maatregelen ingesteld, waardoor we nu in een gedeeltelijke lockdown zitten.

stock corona coronavirus voetbal mondkapje
Zorgen bij spelersvakbonden om 'lekkende' voetbalbubbel

De internationale spelersvakbond FIFPRO en de Nederlandse belangenvereniging VVCS maken zich zorgen om het toenemende aantal coronabesmettingen in de voetballerij. De 'bubbel' die alle clubs hebben gecreëerd, blijkt lang niet altijd waterdicht.

Annemarie Penn (29 mrt 2020)
Penn: 'Wacht nog één à twee dagen met nieuwe maatregelen'

De meeste burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's willen de coronacijfers de komende dagen nog even afwachten voor er strengere maatregelen moeten worden doorgevoerd.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten