Dossier: Coronavirus

De ziekte die de naam COVID-19 heeft gekregen, heeft over het algemeen veel weg van een verkoudheid: mensen die het hebben, hoesten en niezen en ze hebben soms koorts. In ernstiger gevallen krijgen patiënten het benauwd of krijgen ze een longontsteking.
Corona cijfers coronacijfers coronavirus

Corona in Limburg: cijfers van 27 mei

In Limburg zijn tot nu toe in totaal 4.856 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Zeker 1.764 Limburgers zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. En zeker 710 mensen zijn in onze provincie inmiddels aan dit virus overleden.

corona coronavirus hygiëne handen wassen computer stock
Coronavirus: een sterfgeval gemeld bij de GGD

Bij de Limburgse GGD'en is de afgelopen 24 uur wederom maar één sterfgeval aan de gevolgen van het coronavirus gemeld. De dode viel te betreuren in het verzorgingsgebied van GGD Zuid-Limburg.

Mensenhandel misbruik prostitutie stock
Zorgvrijwilliger opnieuw gevangenis in voor mensenhandel

De 35-jarige Bas B. is opnieuw gearresteerd voor mensenhandel. In maart kwam hij juist vrij na twee jaar voorarrest in een andere mensenhandelzaak en baarde hij opzien door te solliciteren als zorgvrijwilliger.

poppodium, poppodia, optreden, muziek, concert, band, zingen (stock)
Poppodia willen meer geld: '100 bezoekers is te weinig'

Als er vanaf 1 juli 100 mensen welkom zijn in poppodia of theaters is dat te weinig om rond te komen. Dat zegt Paul Moerel, directeur van de organisatie Pop in Limburg. "Er moet geld bij om rendabel te zijn."

Nerts in kooi (stock)
Schouten: ruimen nertsenhouderijen geen taboe

Het ruimen van nertsenhouderijen waar dieren besmet zijn met het nieuwe coronavirus is 'geen taboe', maar komt alleen in beeld als dat nodig is om de volksgezondheid te beschermen.

Trein Arriva station Heerlen
Treinen en bussen komen weer langzaam op stoom

Arriva-treinen rijden na het Pinksterweekeinde weer volgens de dienstregeling die gold voor de coronacrisis uitbrak.

Grenscontrole België corona grens
Lanaken vraagt toestaan Nederlands familiebezoek

De gemeenteraad van de Belgische grensgemeente Lanaken vraagt premier Sophie Wilmès en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem familiebezoek uit het buitenland en omgekeerd toe te staan.

stock coronavirus
Coronavirus: geen nieuwe sterfgevallen in regio-Zuid

De afgelopen 24 uur is er in Limburg één nieuw sterfgeval als gevolg van besmetting met het coronavirus gemeld. In totaal heeft het coronavirus nu minstens 709 Limburgers het leven gekost.

stock coronavirus grafieken statistieken coronacijfers
Corona in Limburg: cijfers van 26 mei

In Limburg zijn tot nu toe in totaal 4.837 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Zeker 1.761 Limburgers zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. En zeker 709 mensen zijn in onze provincie inmiddels aan dit virus overleden.

Ziekenhuis VieCuri, lege hal nr 2 (17 mrt 2020)
Mondkapjes voor bezoekers aan patiënten VieCuri

Patiënten in de VieCuri-ziekenhuizen in Venlo en Venray kunnen vanaf woensdag weer bezoek ontvangen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV