Dossier: Coronavirus

De ziekte die de naam COVID-19 heeft gekregen, heeft over het algemeen veel weg van een verkoudheid: mensen die het hebben, hoesten en niezen en ze hebben soms koorts. In ernstiger gevallen krijgen patiënten het benauwd of krijgen ze een longontsteking.
Liveblog live vaccineren vaccin vaccinatie corona coronavirus Pfizer

Teruglezen: Iets meer kans op versoepeling per 28 april

In ons liveblog lees je dagelijks het belangrijkste nieuws over het coronavirus, de lockdown en de gevolgen van de coronacrisis.

Sneltest corona
'Coronatest in Duitsland ook gratis voor grenspendelaars'

Nederlandse grensarbeiders of mensen die andere dringende redenen hebben om regelmatig in Duitsland te zijn, kunnen zich gratis laten testen op corona in Duitsland.

Minister Hugo de Jonge
De Jonge vraagt begrip aan Zuyderland voor vaccinatiebeleid

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge schrijft in een brief aan de ziekenhuizen van Zuyderland in Heerlen en Sittard-Geleen dat hij hun ongeduld deelt over het vaccineren tegen corona. Tegelijkertijd vraagt hij begrip voor het huidige beleid en licht hij zijn keuzes nog eens nader toe.

liveblog corona ziekenhuis
Teruglezen: 'Duitse coronatest toch gratis'

In ons liveblog lees je dagelijks het belangrijkste nieuws over het coronavirus, de lockdown en de gevolgen van de coronacrisis.

vaccinatie, inenting, inenten, vaccin, spuit, prik coronavirus, (stock)
GGD Limburg-Noord wil ook in avonduren vaccineren

De GGD Limburg-Noord wil de openingstijden van de vaccinatielocaties gaan verruimen. Vanaf eind mei kunnen inwoners ook in de avond terecht voor een prik.

stock vaccinatie coronavaccinatie corona
GGD: bel niet over prik met overgebleven vaccin

De GGD roept mensen op niet met de huisarts, medisch specialist of de GGD te bellen met vragen over het vaccineren van kwetsbare mensen met overgebleven vaccins.

grens
Grensverkeer houdt de gemoederen bezig

De verplichte negatieve coronatest voor Nederlanders die naar Duitsland gaan, schept niet alleen een hoop verwarring, maar leidt ook tot bizarre taferelen. In anderhalve week zijn de regels om de dag veranderd.

Zuyderland Geleen, longfoto coronapatiënt (16 apr 2021)
Noodkreet Zuyderland: 'Vaccinatie-zwabberbeleid eist tol'

Het Zuyderland ziekenhuis, met vestigingen in Sittard-Geleen en Heerlen, roept het kabinet, de Gezondheidsraad en het RIVM op om vaart te maken met het vaccinatieprogramma: "Beste minister, wij kunnen niet langer wachten. Geen dag langer. Onze ic's liggen vol met dertigers, veertigers en vijftigers."

stock coronavirus coronatest
Commerciële snelteststraat voor grensverkeer in Vaals

Vaals krijgt vanaf zaterdag een coronasnelteststraat voor grenspendelaars.

Duitse grens
FNV: geef grenswerkers een coronatestbewijs

Zo'n 50.000 werknemers die in het grensgebied van Nederland en Duitsland wonen en werken zouden voortaan coronatestbewijzen moeten krijgen van de GGD.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging