Dossier: Coronavirus

De ziekte die de naam COVID-19 heeft gekregen, heeft over het algemeen veel weg van een verkoudheid: mensen die het hebben, hoesten en niezen en ze hebben soms koorts. In ernstiger gevallen krijgen patiënten het benauwd of krijgen ze een longontsteking.
stock vaccinatie coronavirus vaccin inenting jongeren

Hoeveel mensen in jouw dorp of stad hebben prik gehaald?

Hoeveel van je dorps- of stadsgenoten hebben zich laten vaccineren? Bekijk hier per gemeente de vaccinatiegraad.

kermis weert (18 jul 2020)
Weert laat bezoekerslimiet kermis na vrijdag los

Weert houdt op vrijdag nog vast aan de anderhalvemeterregel, waardoor er die dag maximaal 2500 bezoekers op het kermisterrein mogen zijn. De dagen erna geldt er geen limiet meer.

stock coronavirus coronatest
Meeste mensen die besmetting oplopen zijn niet gevaccineerd

De meeste mensen die het coronavirus oplopen, zijn niet gevaccineerd tegen het virus. Dat komt naar voren uit de cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag naar buiten bracht.

GaiaZoo Kerkrade
GaiaZOO en Toverland laten anderhalvemetermaatregel los

Zowel GaiaZOO in Kerkrade als Toverland in Sevenum laten de anderhalvemetermaatregel los. In beide parken hoef je vanaf zaterdag geen coronatoegangsbewijs te laten zien om binnen te mogen.

stock vaccinatie coronavirus vaccin inenting jongeren
Toename vaccinaties door coronapas zet door

De grotere animo voor een coronavaccin zet door. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Zuid-Limburg en Limburg-Noord. Vooral de verdubbeling bij de vrije inloop in Roermond is spectaculair.

kinderen testen op corona
Na coronabesmetting kind niet meer hele klas naar huis

Als een kind in het basisonderwijs corona blijkt te hebben, hoeft vanaf maandag niet meer de hele klas naar huis. De maatregel is volgens het kabinet "in deze fase van de pandemie" te zwaar geworden.

drugs, alcohol, dance, disco, uitgaan, jongeren, feest (stock)
Nachtclubs België vanaf 1 oktober open zonder sluitingstijd

In België gaan de nachtclubs weer open vanaf 1 oktober. De sluitingstijd mogen ze zelf bepalen, wel is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Vaccineren (26 maart 2021)
Coronapas-aankondiging: GGD ziet toename vaccinaties

De plannen van het kabinet om een coronapas te verplichten op meer plekken leidt tot een toename van het aantal vaccinaties in Limburg.

Vrijthof Maastricht
Gesprekken over verdwijnen extra terrassen op Vrijthof

De gemeente Maastricht is met horecaondernemers en vertegenwoordigers van omwonenden in gesprek over het voorlopig handhaven van de uitgebreide terrassen op het Vrijthof.

Vaccineren (26 maart 2021)
Bestuur mannenkoor stapt op na vaccinatiediscussie

De discussie of leden van mannenkoor Venlona uit Venlo wel of niet gevaccineerd moeten zijn om deel te mogen nemen aan repetities, heeft geleid tot het opstappen van het voltallige bestuur.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten