Dossier: Coronavirus

De ziekte die de naam COVID-19 heeft gekregen, heeft over het algemeen veel weg van een verkoudheid: mensen die het hebben, hoesten en niezen en ze hebben soms koorts. In ernstiger gevallen krijgen patiënten het benauwd of krijgen ze een longontsteking.
Oranjedoelman Thijs van Leeuwen schreeuwt het uit na een goede redding

Van Leeuwen ondanks nieuwe besmettingen optimistisch

Handbaldoelman Thijs van Leeuwen blijft positief ondanks de nieuwe coronabesmettingen bij de Nederlandse handbalploeg.

Tour du Roer
Tour du Roer: 'Gasten alvast lekker maken voor woensdag'

Een gezellige borreltour langs horecazaken trok zondag honderden mensen naar de Roermondse binnenstad. Twee weken geleden was het initiatief bedacht, aanvankelijk als actie tegen de lockdown.

liveblog coronavirus teruglezen
Teruglezen: Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt toe

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft torenhoog, toch wordt de roep vanuit de samenleving om versoepelingen luider. Het kabinet geeft dinsdag 25 januari een persconferentie over mogelijke aanpassingen.

Heropening horeca (22 jan 2022)
Gemengde gevoelens bij horeca na uitgelekt OMT-advies

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij met het uitgelekte advies van het Outbreak Management Team (OMT) om de horeca en de cultuursector tot 20:00 uur weer open te laten gaan.

Horeca Horst aan de Maas demonstratief open (22 januari 2022)
Drukte bij tijdelijke opening horeca Horst aan de Maas

Ruim dertig horecazaken in de gemeente Horst aan de Maas waren zaterdagmiddag weer tijdelijk opengegaan. Tussen 12:00 uur en 16:00 uur mochten de horecazaken weer gasten ontvangen. Ze deden dat uit protest tegen het coronabeleid.

liveblog coronavirus teruglezen
Teruglezen: 'Open bioscopen en theaters tot 23:00 uur'

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft torenhoog, toch wordt de roep vanuit de samenleving om versoepelingen luider. Het kabinet geeft dinsdag 25 januari een persconferentie over mogelijke aanpassingen.

Circus Renz
Circus Renz mag weer langer blijven staan in Maastricht

De tent van Circus Renz International mag ook de komende weken blijven staan op de grasvelden bij de Geusselt in Maastricht.

Leerling school klas corona istock
GGD: afgelopen week honderden klassen naar huis gestuurd

In Limburg zijn er afgelopen week zeker 251 klassen naar huis gestuurd vanwege coronabesmettingen. Dat laat de GGD aan 1Limburg weten.

Stock vastelaovend carnaval corona mondkapje
De Graote Vastelaovend Show keert terug, dit keer gratis

Er is dit jaar op vastelaovesvrijdag wederom een Graote Vastelaovend Show, als alternatief door corona. Het online evenement wordt gepresenteerd vanuit attractiepark Toverland in Sevenum.

Horecazaak biertje serveren istock
Gemeente Horst: horeca mag zaterdag tijdelijk open

De gemeente Horst aan de Maas keurt de protestactie van de ruim 30 horecazaken deze zaterdag goed. Zij willen tussen 12:00 en 16:00 uur hun deuren openen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten