Dossier: Coronavirus

De ziekte die de naam COVID-19 heeft gekregen, heeft over het algemeen veel weg van een verkoudheid: mensen die het hebben, hoesten en niezen en ze hebben soms koorts. In ernstiger gevallen krijgen patiënten het benauwd of krijgen ze een longontsteking.
Triagetent corona MUMC+ Maastricht, bed, nr 2 (16 mrt 2020)

Een jaar corona: Kerkrade zwaarst getroffen in Limburg

Gebaseerd op het aantal inwoners, heeft het coronavirus het afgelopen jaar in Kerkrade het meeste slachtoffers gemaakt.

jongeren examen, toets schoolexamen, middelbare school (stock)
Philips van Horne naar kerk vanwege plaatsgebrek

Philips van Horne Scholengemeenschap uit Weert moet voor de heropening van de middelbare scholen deels uitwijken naar het Franciscus Huis, een voormalige kerk.

Ralf Smeets Geestelijke Gezondheid
'Iedereen heeft gebrek aan balans door coronacrisis'

"Het coronavirus heeft voor iedereen verschillende gevolgen gehad, maar collectief hebben we allemaal een gebrek aan balans." Dat zegt Ralf Smeets. Hij was geestelijk verzorger bij de Zuyderland Ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Heerlen en is nu staflid bij de beroepsvereniging Geestelijke Verzorging.

liveblog corona
Teruglezen: Meer besmettingen, minder patiënten in Nederland

In dit liveblog lees je het belangrijkste nieuws over het coronavirus, de maatregelen daartegen en de vaccinatiecampagne.

Stay home, blijf zoveel mogelijk thuis, coronamaatregelen, lockdown (stock)
'Help ondernemers door je aan de maatregelen te houden'

Waarom mag ik wel bij mijn ouders op bezoek, maar mijn ouders niet bij mij? Dat is een van de, volgens respondenten in een onderzoek van het RIVM, onlogische maatregelen van de overheid.

Liveblog live corona avondklok
Teruglezen: Boete voor horecazaken die open gaan

In dit liveblog lees je het belangrijkste nieuws over het coronavirus, de maatregelen daartegen en de vaccinatiecampagne.

Afb Corona een jaar later
Terugblik na één jaar corona: eerste besmetting grensgebied

Limburg maakt op 26 februari 2020 voor het eerst kennis met het coronavirus als een coronageval in de Duitse grensplaat Selfkant opduikt. De besmette persoon in Selfkant blijkt kort daarvoor in Limburg te zijn geweest.

Stembureau rolstoel verkiezingen
Coronacrisis heeft weinig invloed op stemgedrag Limburgers

Het rondwarende coronavirus lijkt geen grote gevolgen te hebben voor het stemgedrag van de Limburgers. Zo'n 68,3 procent van de provinciegenoten geeft aan dat de coronacrisis hun keuze voor de komende Tweede Kamerverkiezingen niet heeft beïnvloed.

fotoprik
Cursus 'zuinig omgaan met vaccin' voor GGD-medewerkers

Een cursus 'hoe verspil ik zo weinig mogelijk coronavaccins?'. Die kregen medewerkers van de GGD vaccinatielocatie in Venlo donderdag. Ze werden bijgespijkerd door echte prikdeskundigen.

Ondernemer, rekening, rekenen, calculator, rekenmachine, belasting (stock)
Corona: nog steeds veel ondernemerszin, maar er tikt een bom

De coronacrisis heeft de ondernemerszin in Nederland en zeker ook in Limburg niet kapot gekregen, zou je kunnen zeggen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl