Dossier: Coronavirus

De ziekte die de naam COVID-19 heeft gekregen, heeft over het algemeen veel weg van een verkoudheid: mensen die het hebben, hoesten en niezen en ze hebben soms koorts. In ernstiger gevallen krijgen patiënten het benauwd of krijgen ze een longontsteking.
Maria Jansen AvondGasten

Gezonde Basisschool van de Toekomst gaat fors uitbreiden

Het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst gaat uitbreiden. De coronacrisis heeft het belang van een gezonde levensstijl op school bovenaan de agenda gezet. Ongeveer twintig scholen hebben interesse getoond voor het komende jaar.

LIVE coronablog 11-11
Teruglezen: Aantal coronabesmettingen boven half miljoen

Het aantal coronabesmettingen blijft schommelen. Ondanks die schommelingen, blijven strenge maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Overlijden doden coronadoden begrafenis uitvaart
CBS: Zuid-Limburg zwaarst getroffen tijdens eerste golf

In Zuid-Limburg overleden tijdens de eerste coronagolf per 100.000 inwoners 133 provinciegenoten aan de gevolgen van het Covid19-virus.

Guy Widdershoven
'Vijfde Pinkpopkaartje gratis bij vaccin beter dan verbod'

Beloon mensen die zich laten vaccineren, in plaats van mensen die dat niet doen te bestraffen. Dat werkt volgens Guy Widdershoven, hoogleraar Medische Filosofie en Ethiek aan het Amsterdam UMC, veel beter.

vaccines
Coronavaccin: twee derde van Limburg haalt spuit

Bijna twee derde van de Limburgse bevolking zegt zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Boek Veerkracht Peel en Maas (25 nov 2020)
Boek over impact corona op Peel en Maas gepresenteerd

Het boek Veerkracht over de impact van de coronapandemie is woensdag overhandigd aan de burgemeester van Peel en Maas. Die gemeente werd in het begin van de uitbraak hard getroffen door het virus.

verpleeghuis ouderen zorg verpleging verzorging bejaardenhuis (stock)
Tekort zorgpersoneel: kunnen we goede zorg blijven bieden?

Het is steeds moeilijker om gediplomeerd zorgpersoneel te vinden. De sector kampt met personeelstekorten, die de komende jaren alleen maar groter dreigen te worden. Kunnen we over een aantal jaren nog wel goede zorg bieden?

Coronaliveblog corona liveblog live 12-11
Teruglezen: Bijna duizend besmettingen meer

Voor het eerst sinds enkele dagen zijn er weer meer besmettingen gemeld. Ondanks de schommelingen, blijven strenge maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

lege schoolklas istock basisschool stockfoto schoolbank (11 sep 2020)
Limburg reageert op plan lange kerstvakantie

Het plan van het Outbreak Management Team om de kerstvakantie op alle scholen dit jaar een week langer te laten duren, levert in Limburg wisselende reacties op.

coronateststraat teststraat corona coronavirus testlocatie Maastricht (17 aug 2020)
Aantal nieuwe coronagevallen nu minder dan 2000

Met 1822 nieuwe coronabesmettingen de afgelopen zeven dagen, is het aantal nieuwe gevallen in Limburg voor de vijfde week op rij gedaald.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten