Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavaccin van Beek naar Jordanië

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 16:06

Vanaf het vliegveld in Beek zijn zondag rond de middag 50.000 coronavaccins vertrokken richting Jordanië.

De geneesmiddelen moeten vervoerd worden bij zeer lage temperaturen, tot -70 graden.

Maandenlange voorbereiding
De vaccins kwamen per truck aan uit België. Het gaat om het Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccin. Maastricht Aachen Airport heeft zich maanden voorbereid op dit grootschalig gekoeld transport. Ook zijn procedures aangescherpt, waardoor er geen onnodige tijd verloren gaat.

Video: L1

Bijdrage
Directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport is verheugd: "Onze wereldwijde verspreiding van de vaccins start hier nu vandaag. Dat is eerder dan gepland. Fantastisch dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het corona-virus". Het vliegveld in Beek rekent erop dat er de komende maanden vaker transporten van vaccins gaan plaatsvinden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen