Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavaccin van Beek naar Jordanië

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 16:06

Vanaf het vliegveld in Beek zijn zondag rond de middag 50.000 coronavaccins vertrokken richting Jordanië.

De geneesmiddelen moeten vervoerd worden bij zeer lage temperaturen, tot -70 graden.

Maandenlange voorbereiding
De vaccins kwamen per truck aan uit België. Het gaat om het Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccin. Maastricht Aachen Airport heeft zich maanden voorbereid op dit grootschalig gekoeld transport. Ook zijn procedures aangescherpt, waardoor er geen onnodige tijd verloren gaat.

Video: L1

Bijdrage
Directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport is verheugd: "Onze wereldwijde verspreiding van de vaccins start hier nu vandaag. Dat is eerder dan gepland. Fantastisch dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het corona-virus". Het vliegveld in Beek rekent erop dat er de komende maanden vaker transporten van vaccins gaan plaatsvinden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen