Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronatoegangsbewijs zorgt voor kopzorgen bij sportclubs

Geplaatst opzondag 19 september 2021 - 20:25

Diverse sportverenigingen in Limburg weten nog niet hoe ze de controle gaat uitvoeren van het coronatoegangsbewijs.

Onder meer bij voetbalclub MVC'19 uit Maasbree en hockeyclub Delta in Venlo zijn er nog twijfels over de haalbaarheid van het uitvoeren van de controles.

Coronatoegangsbewijs
Vanaf 25 september geldt een coronatoegangsbewijs in de horeca. Dat betekent dat iedereen die een sportkantine wil betreden voor een hapje of een drankje gevaccineerd moet zijn, een negatieve test moet kunnen tonen of het coronavirus hebben gehad. Kantinebeheerster Mirian Wijhers van MVC'19 weet nog niet hoe ze de QR-codes gaat controleren. "Hoe kunnen we dat gaan doen? Het is een in- en uitlopen van gasten. Wie moet ze gaan controleren? Ik zou zeggen zet buiten iemand neer. Maar wie gaat het doen", vraagt Wijhers zich af.

Wijers denkt niet dat het verstandig is als iemand van binnen de vereniging dat doet. "Een extern bedrijf zou het beste zijn, want vreemde ogen dwingen. Als ik er ga staan is het: 'Kom op Mirian je kent me toch?' Dat werkt niet."

Tent
Ook bij Hockeyclub Delta in Venlo vragen ze zich af hoe ze de controle moeten organiseren. Het clubhuis is gemaakt voor ongeveer 700 leden terwijl de club na de fusie 1800 leden heeft. De club gaat de sportkantine nog verbouwen, maar dat duurt nog even. Tot die tijd overweegt voorzitter Jeroen Bakkers om een tent buiten te plaatsen. Maar die moet aan alle kanten open zijn en zodra het weer omslaat willen de mensen volgens Bakkers toch graag naar binnen.

"Als er vele honderden mensen per dag naar binnen moeten lopen zal dat een enorme opgave worden. En of dat gaat lukken? Ik weet het niet. Als het ons opgedragen wordt gaan we het uitvoeren. We hopen wel dat de bond ons een bepaalde aanwijzing geeft", zegt Bakkers.

Inkomsten
De verenigingen vrezen ook dat de controles klanten zullen afschrikken en dat de omzet daardoor minder wordt. "We hebben een jaar achter de rug waarin de inkomsten flink teruggelopen zijn en nog zo'n jaar is funest voor een vereniging", zegt Bakkers. Ook Wijhers ziet de bui al hangen. "Ik ben bang dat gasten weglopen en naar de plaatselijke horeca gaan. Dat scheelt heel veel omzet."

Geen probleem
De algemene stemming onder de mensen in de kantine en buiten op het terras is dat ze het geen probleem vinden om een coronatoegangsbewijs te tonen. Een bezoeker vindt het met name een probleem voor mensen zonder QR-code. "Als vaststaat dat je met een QR code moet binnen komen dan kun je er toch niet omheen? Voor diegene die geen QR-code heeft die heeft een eigen probleem. Dat is gewoon aanpassen voor iedereen. Heel makkelijk."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen