Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronatest mogelijk tijdens de kerstdagen

Geplaatst opdonderdag 24 december 2020 - 10:27

Mensen die zich tijdens de feestdagen willen laten testen op corona kunnen gewoon terecht in de Limburgse teststraten.

De productie draait daar op volle capaciteit door.

Alles gaat door
"Het afnemen van 2.800 testen per dag is ons uitgangspunt", zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Limburg-Noord. "Daar houden we ons aan. Als er minder mensen met de feestdagen komen, kunnen we eerder sluiten. Moeten we langer doorwerken, dan doen we dat ook. Alles gaat door, ook het versturen van testen naar de laboratoria en het bellen van mensen met de uitslagen."

Bron- en contactonderzoek
Ook in Zuid-Limburg kunnen mensen tijdens de feestdagen gewoon naar de teststraat. Het bron- en contactonderzoek gaat door, zegt een woordvoerster van de GGD. De enige verandering is dat de corona-informatielijn die mensen kunnen bellen om een afspraak te maken niet tot 20:00 uur maar tot 18:00 uur open is. Digitaal is afspraak maken is wel 24 uur per dag mogelijk.

Lastig in te schatten
Het is volgens een woordvoerder van de GGD Zuid-Limburg moeilijk in te schatten hoe druk het zal zijn in de teststraten met de feestdagen. "We verwachten minder mensen in de teststraten, omdat ze dan de feestdag vieren. Maar op de dagen daar omheen denken we weer veel bezoekers te kunnen verwachten gezien de aantallen mensen met klachten en gezien het aantal positief geteste mensen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen