Coronavirus

Groot onderzoek naar antistoffen corona bij Limburgers

De provincie, beide Limburgse GGD'en en het Maastricht UMC+ gaan vanaf vrijdag onderzoek doen naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg. Daarvoor zoeken ze 10.000 vrijwilligers.

Werk kantoor
Werkgevers: grote zorgen over extra kosten door quarantaine

De Limburgse Werkgevers Vereniging en VNO-NCW Brabant Zeeland luiden de noodklok over het tekort aan coronatesten. Werkgevers hebben volgens de verenigingen grote zorgen over extra kosten vanwege de thuisquarantaine van medewerkers.

stock Maastricht UMC MUMC MUMC+
Meer testcapaciteit: MUMC+ wil 6 staafjes tegelijk testen

Als het aan het Maastricht UMC+ ligt, wordt de testcapaciteit per december verzesvoudigd.

stock coronavirus coronatest
Steun voor extra coronateststraat in Weerterland

De oproep vanuit Nederweert om een coronateststraat in de regio te realiseren, kan op steun vanuit Weert rekenen. Weert Lokaal wil dat het Weerter college van B & W met buurgemeenten optrekt om zich sterk te maken voor testlocatie.

Teststraat
Vrijwel alle coronatestlocaties zitten vol, ook in Limburg

Het is momenteel heel moeilijk om een afspraak te maken voor een coronatest. Ook in Limburg is het bijna niet mogelijk om binnen 48 uur een afspraak te maken.

Coronatest bejaarde zorginstelling
Achterstand GGD door tekorten en mensen zonder klachten

GGD Zuid Limburg kan niet garanderen dat de uitslag van coronatesten binnen 48 uur wordt verstrekt.

Demi Schuurs mondkapje
Veel coronatesten voor Demi Schuurs op US Open

Demi Schuurs maakt zich op voor haar eerste partij op de US Open in New York. Dat doet de tennisster uit Nieuwstadt in bijzondere omstandigheden.

coronateststraat teststraat corona coronavirus testlocatie Maastricht (17 aug 2020)
Video: Tijdelijke coronateststraat voor studenten geopend

De eerste studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht hebben maandagmiddag gebruik gemaakt van de nieuwe, tijdelijke coronatesstraat.

stock coronavirus coronatest
Afspraak maken voor coronatest weer mogelijk na storing

Mensen kunnen weer een afspraak voor een coronatest maken via de website Coronatest.nl en via het telefoonnummer 0800-1202.

stock coronatest coronavirus corona
Na noodoproep laten meer Limburgers zich op corona testen

Na een noodoproep van de gezondheidsdiensten vorige week laten meer mensen zich testen op het coronavirus. Het aantal uitgevoerde testen leek fors te dalen, maar in de loop van vorige week kwam een herstel.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten