Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronaregels op kerstmarkt Aken aangescherpt

Geplaatst opvrijdag 12 november 2021 - 7:23

De coronaregels voor het bezoeken van de kerstmarkt in Aken zijn aangescherpt vanwege het toenemende aantal besmettingen. Een mondkapje is verplicht en voor horeca geldt een strikte 2G-regel.

Dat hebben de organisatoren van de kerstmarkt in samenspraak met de stad Aken besloten.

Recordaantal
Duitsland telde donderdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen. Het Robert Koch Instituut voor ziektebestrijding, de Duitse evenknie van het RIVM, meldde 50.196 nieuwe besmettingen. Niet eerder in de pandemie registreerde het land zoveel infecties op één dag.

2G- en 3G-regel
Op de kerstmarkt is het dragen van een mondkapje verplicht, ook buiten. En de 3G-regel wordt daar gehandhaafd. Dat betekent dat iedere bezoeker een geldige QR-code moet kunnen laten zien waarmee je aan kunt tonen dat je gevaccineerd bent, recent genezen bent van COVID-19 of negatief getest. Voor de binnenruimtes in de horeca geldt de 2G-regel. Daar is een negatief testresultaat niet voldoende om de gelegenheid te betreden.

Kinderen tot en met 12 jaar zijn uitgezonderd van de 2G- en 3G-regels. Er zal steekproefsgewijs gecontroleerd worden op het naleven van deze regels.

Kerstmarkt
Vanaf 19 november zijn de pleinen en steegjes rond de Dom van Aken en het stadhuis omgetoverd tot een gezellig kerstdorp, met stalletjes, verlichting en terrassen. Ook veel Limburgers brengen in de weken voor kerst een bezoek aan de kerstmarkt vlak over de landsgrens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen