Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronaregels op kerstmarkt Aken aangescherpt

Geplaatst opvrijdag 12 november 2021 - 7:23

De coronaregels voor het bezoeken van de kerstmarkt in Aken zijn aangescherpt vanwege het toenemende aantal besmettingen. Een mondkapje is verplicht en voor horeca geldt een strikte 2G-regel.

Dat hebben de organisatoren van de kerstmarkt in samenspraak met de stad Aken besloten.

Recordaantal
Duitsland telde donderdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen. Het Robert Koch Instituut voor ziektebestrijding, de Duitse evenknie van het RIVM, meldde 50.196 nieuwe besmettingen. Niet eerder in de pandemie registreerde het land zoveel infecties op één dag.

2G- en 3G-regel
Op de kerstmarkt is het dragen van een mondkapje verplicht, ook buiten. En de 3G-regel wordt daar gehandhaafd. Dat betekent dat iedere bezoeker een geldige QR-code moet kunnen laten zien waarmee je aan kunt tonen dat je gevaccineerd bent, recent genezen bent van COVID-19 of negatief getest. Voor de binnenruimtes in de horeca geldt de 2G-regel. Daar is een negatief testresultaat niet voldoende om de gelegenheid te betreden.

Kinderen tot en met 12 jaar zijn uitgezonderd van de 2G- en 3G-regels. Er zal steekproefsgewijs gecontroleerd worden op het naleven van deze regels.

Kerstmarkt
Vanaf 19 november zijn de pleinen en steegjes rond de Dom van Aken en het stadhuis omgetoverd tot een gezellig kerstdorp, met stalletjes, verlichting en terrassen. Ook veel Limburgers brengen in de weken voor kerst een bezoek aan de kerstmarkt vlak over de landsgrens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen