Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronaproof vastelaovend: Gekke Maondaag gaat online door

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 6:54

Gekke Maondaagsvereiniging De Wuilus in Velden komt met een alternatieve invulling van Gekke Maondaag. In eerste instantie werd de optocht vanwege het coronavirus afgeblazen, maar liefhebbers kunnen volgende week via YouTube genieten van Gekke Maondaag.

Dat laat De Wuilus op Facebook weten.

Toffe show
Wat de carnavalisten kunnen verwachten, is nog niet bekend. Op Facebook wordt enkel over een 'toffe show' gerept. De onlineversie van Gekke Maondaag begint volgende week maandag om 13:49 uur, het tijdstip dat normaal de optocht door de straten zou trekken.

Coronavirus
Eerder had carnavalsvereniging De Wuilus besloten een streep te trekken door het vastelaovesseizoen. De vereniging heeft nu toch een manier gevonden om Gekke Maondaag coronaproof door te laten gaan. Voor zover bekend is Gekke Maondaag het enige evenement in Velden dat wél doorgaat. Het Gardefestival, het Prinsenbal, de Prinsenreceptie, de optocht en alle andere activiteiten gaan niet door

Lees ook: Streep door Gekke Maondaag en andere activiteiten Wuilus

Weerterland Netflix
Niet alleen in Velden kunnen carnavalisten online toch aan hun trekken komen. In het Weerterland kunnen carnavalsgekken met een 'soort Netflix voor vastelaovend' toch een beetje vieren. Op het platform vvweerterland.nl kunnen carnavalsverenigingen voorstellingen of activiteiten delen 'om de vastelaovendj in het Weerterland levend te houden'

Lees ook: Toch een beetje vastelaovend met 'Weerterland Netflix'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen