Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronaproblemen: oud-doelman Lions en Bevo op weg naar EK

Geplaatst opvrijdag 21 januari 2022 - 14:43

De Nederlandse handbalmannen worden geteisterd door coronabesmettingen. Vrijdagochtend werd een vijfde speler positief getest. Daarom is nu Thijs van Leeuwen, oud-doelman bij Herpertz Bevo en Limburg Lions, opgeroepen.

Hij vliegt vrijdagmiddag naar Boedapest.

Vijf besmettingen
Vrijdagochtend werden de Nederlandse handbalmannen opgeschrikt door een vijfde coronabesmetting. Na Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters en reservedoelman Dennis Schellekens is nu ook doelman Bart Ravensbergen positief getest. Hij is direct in quarantaine gegaan. Door de besmetting van reservedoelman Schellekens werd donderdag al keeperstrainer Gerrie Eijlers ingezet als reservedoelman in het verloren duel met olympisch kampioen Frankrijk.

Lees ook: Handballers op EK kansloos tegen Franse selectie

Vliegtuig
Daarom heeft bondscoach Erlingur Richardsson vrijdag Thijs van Leeuwen en René de Knegt opgeroepen. Tussen 2003 en 2008 was Van Leeuwen doelman bij BFC uit Beek, daarna tussen 2008 en 2011 keeper bij Herpertz Bevo uit Panningen en tussen 2011 en 2017 de doelverdediger bij Limburg Lions, tegenwoordig Kembit-Lions, uit Sittard-Geleen. Sinds 2017 is Van Leeuwen doelman bij het Belgische Sporting Pelt. Na aankomst worden Van Leeuwen en De Knegt getest. Als die testen negatief zijn, mogen ze aansluiten bij de selectie, die bestaat uit zes Limburgers.

Smit
In aanloop naar het EK had Oranje ook al last van coronabesmettingen. Onder meer Alec Smit uit Sittard testte positief en was net op tijd hersteld om mee te kunnen naar Hongarije.

Lees ook: Luc Steins wil Hongaars feestje met plezier verstoren

Montenegro
De handbalmannen spelen zaterdagmiddag hun tweede duel in de hoofdronde van het EK. Om 15:30 uur is Montenegro de tegenstander.

Lees ook: Handbalmannen beginnen EK-hoofdronde tegen Frankrijk

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen