Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapositief: geen Spelen voor skateboardster Candy Jacobs

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 7:41

Door een positieve coronatest zijn de Olympische Spelen nu al afgelopen voor skateboardster Candy Jacobs uit Tegelen.

De atlete gaat tien dagen in quarantaine, meldt TeamNL.

Kapot van
"Ik ben er kapot van", laat de 31-jarige Jacobs weten in een verklaring. "We waren klaar voor de Spelen, ik voel me fit en nu houdt het op. Ik heb tijd nodig om dit te verwerken. Ik wens mijn team alle kracht en succes nog in Tokio." De medische staf houdt nauw contact met de besmette Limburgse.

Een portret van de skateboardster, opgenomen toen haar Olympische droom nog niet uiteen was gespat:

Video: L1

Protocollen
De besmetting van de Tegelse heeft voor sportkoepel NOC*NSF geen gevolgen voor Keet Oldenbeuving en Roos Zwetsloot, de andere twee skateboarders die Nederland naar Tokyo heeft gestuurd: "Binnen de geldende protocollen is geanticipeerd op het mogelijk gevaar van close contacts. De skateboardploeg heeft zich aan alle regels gehouden en kan dus gewoon verder in Tokyo."

Filmpje
De Nederlandse skateboardsters waren afgelopen weekeinde naar Tokio gevlogen. Jacobs plaatste dinsdag op haar sociale media nog een filmpje, waarop ze op haar skateboard door het olympisch dorp rijdt. Ze liet zich ook fotograferen bij de vijf olympische ringen.

Deceptie
"Het is voor Candy natuurlijk een enorme deceptie", laat Chef de Mission Pieter van den Hoogenband nog weten. "Zij en wij doen er alles aan om de regels te respecteren en te handhaven, en we proberen alle risico uit te sluiten. De rest van de ploeg kan gelukkig wel door met de Spelen. We gaan haar natuurlijk helpen in haar quarantaine."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen