Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapositief: geen Spelen voor skateboardster Candy Jacobs

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 7:41

Door een positieve coronatest zijn de Olympische Spelen nu al afgelopen voor skateboardster Candy Jacobs uit Tegelen.

De atlete gaat tien dagen in quarantaine, meldt TeamNL.

Kapot van
"Ik ben er kapot van", laat de 31-jarige Jacobs weten in een verklaring. "We waren klaar voor de Spelen, ik voel me fit en nu houdt het op. Ik heb tijd nodig om dit te verwerken. Ik wens mijn team alle kracht en succes nog in Tokio." De medische staf houdt nauw contact met de besmette Limburgse.

Een portret van de skateboardster, opgenomen toen haar Olympische droom nog niet uiteen was gespat:

Video: L1

Protocollen
De besmetting van de Tegelse heeft voor sportkoepel NOC*NSF geen gevolgen voor Keet Oldenbeuving en Roos Zwetsloot, de andere twee skateboarders die Nederland naar Tokyo heeft gestuurd: "Binnen de geldende protocollen is geanticipeerd op het mogelijk gevaar van close contacts. De skateboardploeg heeft zich aan alle regels gehouden en kan dus gewoon verder in Tokyo."

Filmpje
De Nederlandse skateboardsters waren afgelopen weekeinde naar Tokio gevlogen. Jacobs plaatste dinsdag op haar sociale media nog een filmpje, waarop ze op haar skateboard door het olympisch dorp rijdt. Ze liet zich ook fotograferen bij de vijf olympische ringen.

Deceptie
"Het is voor Candy natuurlijk een enorme deceptie", laat Chef de Mission Pieter van den Hoogenband nog weten. "Zij en wij doen er alles aan om de regels te respecteren en te handhaven, en we proberen alle risico uit te sluiten. De rest van de ploeg kan gelukkig wel door met de Spelen. We gaan haar natuurlijk helpen in haar quarantaine."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen