Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapolitiek: VVD-raadslid Horst stapt uit fractie

Geplaatst opzaterdag 8 mei 2021 - 21:15

Imke Emons, VVD-raadslid in de gemeente Horst aan de Maas, stapt uit de VVD. Ze gaat verder als eenmansfractie in de gemeente. Op haar Facebookpagina spreekt ze kritiek uit over het beleid van haar voormalige partij.

"Transparantie, openheid, gelijkheid, eerlijkheid, betrokkenheid, vrijheid een goede communicatie, samenwerking en vooral vertrouwen gaat bij mij voor alles maar bij de VVD Horst aan de Maas vind ik dit helaas niet", schrijft Emons.

Coronabeleid
Ze was vorig jaar een van de initiatiefnemers van klappen voor de zorg. Ook organiseerde ze de Heldenweek om zorgmedewerkers en andere 'coronahelden' in het zonnetje te zetten. "Maar nu voelen de landelijk opgelegde regels soms als een klap in ieders gezicht. Kijkend naar de maatregelen en door het zien wat er in mijn omgeving gebeurt, kan ik niet met mijn geweten uitkomen voor deze partij. Ik voel mij ongemakkelijk door het gevoerde Coronabeleid en kan niet meer vanuit mijn hart spreken en de beloofde steun/stem zijn voor de burgers en ondernemers van Horst aan de Maas."

Lees ook: Heldenweek van Horsterse verlengd naar twee weken

Alleen verder
Zowel landelijk als intern gebeuren er zaken bij de VVD waarin Emons zich niet kan vinden. Ze is er niet op uit om de partij te beschadigen, maar geeft aan dat ze niet meer verder kan met de huidige VVD in Horst aan de Maas. "Ik wil de gemaakte beloften aan Horst aan de Maas wel nakomen en dus ga ik alleen, voor nu nog partijloos maar met veel steun, zonder de VVD, verder. Ik wil wel benadrukken dat ik de samenwerking met de fractievoorzitter en de steunfractie als prettig heb ervaren."

Een zetel
De VVD zit in Horst aan de Maas in de oppositie en heeft twee zetels in de gemeenteraad. Door het vertrek van Emons blijft fractievoorzitter Yvonne Douven nu alleen over. Zij raakte onlangs in opspraak toen ze meestemde over een raadsbesluit dat ging over de huisvesting van arbeidsmigranten. De echtgenoot van Douven heeft een blauwe bessenkwekerij in Meterik die afhankelijk is van arbeidsmigranten.

Lees ook: SP: 'Raadslid Horst schuldig aan belangenverstrengeling'

Elbers
Douven volgde in september 2020 Peter Elbers op als fractievoorzitter van VVD. Hij stopte in de Horster politiek vanwege zijn nieuwe baan als directeur bij L1. Emons nam toen de vrijgekomen zetel in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen