Overslaan en naar de inhoud gaan

'Coronapersconferentie heeft de vorm van een eredienst'

Geplaatst opwoensdag 18 november 2020 - 17:56

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid polderen veel te veel in hun coronapersconferenties.

Dat stelt de Maastrichtse communicatiedeskundige Jan Bierhoff in L1 Vandaag. "Het blijft bij ernstig aanmoedigen, ernstig vermanen en dringend adviseren. Je kunt je afvragen of dat wel de juiste communicatiestrategie is."

Omringende landen
Bierhoff wijst daarbij op omringende landen: "Die komen met een strenge, heldere boodschap." De deskundige voegt eraan toe dat ook virologen stellen dat die strenge, duidelijke lijn de beste aanpak is.

Eredienst
"Het blijft de verplaatsing van de zondagse preek naar dinsdagavond", zegt Bierhoff. De coronapersconferenties van Rutte en De Jonge hebben wat hem betreft de vorm van een eredienst. "De een luistert er aandachtig naar, de ander sukkelt erbij weg."

Lees ook: Terugkijken: Persconferentie over versoepeling coronaregels

Fantastisch
Het valt de deskundige vooral op dat de premier het fantastisch zou vinden om samen Kerstmis te kunnen vieren. "Door er zo uitgebreid op in te gaan, geef je eigenlijk al weg dat dit de strategie is waar het kabinet op dit moment aan werkt."

Bierhoff twijfelt of de minister-president er wel verstandig aan doet om er zo uitvoerig bij stil te staan. "Als dat namelijk niet lukt, krijg je die geest niet meer in de fles."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen