Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapatiënten uit andere regio's naar Limburg verplaatst

Geplaatst opvrijdag 25 september 2020 - 16:13

De eerste coronapatiënten uit andere regio's in ons land zijn naar Limburgse ziekenhuizen overgebracht. Dit bevestigt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Afgelopen woensdag is het LCPS begonnen met het verdelen van patiënten over Nederlandse ziekenhuizen, om zo de reguliere zorg in hospitalen in de regio's met veel besmettingen te ontlasten.

Aantal patiënten in Limburg onbekend
Hoeveel niet-Limburgse coronapatiënten naar ziekenhuizen in onze provincie zijn gebracht, kan een woordvoerder van het LCPS niet zeggen. Ook de Limburgse ziekenhuizen zeggen niks over het eigen aantal opgevangen covid-patiënten en verwijzen naar het LCPS.

Wat het coördinatiecentrum wel kan zeggen is dat er in de afgelopen 24 uur vijftien verplaatsingen zijn geweest tussen de regio's in Nederland. "Ook naar Limburg", aldus een woordvoerder.

116 ic-patiënten
Vrijdag maakte het centrum bekend dat er in Nederland 116 coronapatiënten op de ic liggen. De verwachting van Ernst Kuipers, voorzitter van het LCPS, is dat in de komende dagen het aantal opgenomen coronapatiënten, en daarmee de verzoeken tot verplaatsingen, beduidend zullen toenemen.

Lees ook: Coronavirus: aantal besmettingen loopt verder op

Tweede coronagolf
Dinsdag werd bekend dat de afgelopen week vier patiënten uit Limburg met het coronavirus zijn opgenomen in het ziekenhuis. Net zoals in de rest van het land stijgt het aantal coronabesmettingen in onze provincie ook. Er kwamen dinsdag 285 nieuwe gevallen bij, tegenover 227 de week ervoor. RIVM-directeur Jaap van Dissel sprak die dag al van de tweede coronagolf.

Vrijdag werd bekend dat Limburg samen met Zeeland de minst snelle stijging in het aantal coronabesmettingen kent.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen