Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapatiënten eerder naar huis met thuismonitoring

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 11:09

Het VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray gaat stabiele patiënten eerder naar huis sturen na een coronabesmetting.

Door thuismonitoring van longverpleegkundigen en longartsen kunnen patiënten thuis dezelfde kwaliteit zorg krijgen als in het ziekenhuis, maar dan in de nabijheid van hun naasten zo redeneert het ziekenhuis.

Metingen
Met een speciale app kunnen stabiele corona-patiënten, ook als ze nog zuurstof nodig hebben, eerder naar huis. In het ziekenhuis krijgt de patiënt uitleg over de app en het zelf uitvoeren van de metingen. De patiënt krijgt daarna een persoonlijk behandelplan mee. Thuis voert de patiënt drie keer per dag de metingen uit. In de app op de smartphone of tablet vult de patiënt de resultaten in.

Dit wordt in het ziekenhuis uitgelezen en beoordeeld. Bij bijzonderheden wordt er contact opgenomen met de patiënt. Ook kan de patiënt zelf 24 uur per dag contact opnemen met een longverpleegkundige.

Korter in het ziekenhuis
De verwachting is dat patiënten vijf dagen eerder naar huis kunnen door deze thuismonitoring. Longarts Kim Crijns: "Doordat een stabiele patiënt eerder naar huis kan, komt er ruimte voor andere COVID-patiënten die ziekenhuiszorg nodig hebben. Dat is een mooi bijkomend voordeel. Maar de COVID-thuis app zorgt vooral voor een prettiger en spoediger herstel voor de patiënt en daar gaat het uiteindelijk om."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen