Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapatiënt: ‘Word niet besmet, het is de hel’

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2020 - 15:15

Ron de Rooy (41) uit Stein is besmet met het coronavirus en ligt in het ziekenhuis. In een filmpje waarschuwt hij iedereen voor het virus. "Het is niet te bevatten wat dit met je doet."

De Rooy, vader van twee kleine kinderen, ligt nu in Zuyderland in Sittard-Geleen en krijgt zuurstof toegediend.

Hoge koorts
In de video is te zien dat de man veel moeite heeft om te praten. De Rooy werd vorige week ziek en was een week thuis met hoge koorts. Maandag is hij opgenomen in het ziekenhuis. Vanuit zijn bed doet hij zijn verhaal. "Ik krijg heel weinig lucht en het is ontzettend zwaar", zegt de Rooy. “Je denkt dat je stikt. Je kunt je niet voorstellen hoe beangstigend dat is.” Dat de Rooy zo ernstig ziek is door het virus heeft mogelijk te maken met het feit dat hij al sinds zijn kindertijd last heeft van chronische bronchitis.

De hel
Met het filmpje wil hij mensen waarschuwen voor het coronavirus. "Ik zou echt iedereen willen vragen: alsjeblieft, kijk uit dat je het niet krijgt, want dit is de hel".

"Het is het zwaarste gevecht dat ik ooit heb moeten voeren", aldus de Rooy.

De Rooy deed donderdag zijn verhaal bij L1 Vandaag. Beluister het fragment hier.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen