Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapatiënt Ron thuis: 'Heb nu een stuk meer lucht'

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 14:22

Coronapatiënt Ron de Rooy uit Stein is na een ziekenhuisopname sinds maandagochtend weer thuis. "Het gaat naar omstandigheden goed met mij."

De 41-jarige De Rooy deelde eind vorige week een indrukwekkend filmpje vanuit het ziekenhuisbed in Zuyderland in Geleen. Daarop was te zien hoe beroerd hij was door het coronavirus.

Meer lucht
"Ik ben maandagochtend opgehaald door mijn vrouw en een van mijn kinderen om thuis te herstellen", vertelt hij in een nieuw filmpje. "Ik heb nu een stuk meer lucht". Op de beelden vanuit het ziekenhuis was nog te zien dat de veertiger zuurstof kreeg toegediend. Hij werd vorige week maandag opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij al een week ziek thuis lag met hoge koorts.

Video: L1

Beangstigend
Zijn filmpje maakte veel indruk. "Je denkt dat je stikt. Je kunt je niet voorstellen hoe beangstigend dat is", gaf De Rooy daarin aan, die overigens al sinds zijn kindertijd last van chronische bronchitis heeft. "Het is het zwaarste gevecht dat ik ooit heb moeten voeren."

Lees ook: Coronapatiënt: ‘Word niet besmet, het is de hel’

Ron de Rooy was er een week geleden nog slecht aan toe, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Gekneusde rib
Nu durft hij voorzichtig weer vooruit te kijken. De Rooy moet nog af en toe hoesten wat wel nog pijn doet in zijn ribbenkast. "Mogelijk heb ik een gekneusde rib van het hoesten."

Zijn gezin zit nu twee weken thuis in quarantaine, maar is daar wel al op voorbereid. "De voorraadkast is gelukkig gevuld met net genoeg spullen. We gaan er het beste van maken."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen