Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapatiënt na 105 dagen weer thuis

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 6:00

Acht weken lag hij met corona aan de beademing op de IC. Maar na 105 dagen is Pascal Logister uit Landgraaf weer thuis.

De halve straat liep maandag uit om hem te verwelkomen. Wat had het weinig gescheeld of Pascal was niet meer thuis gekomen. "Ze dachten dat kamer 9 het niet ging halen."

Horrorfilm
Het is 25 januari als het in huize Logister menens is. Voor de vierde keer wordt een arts van de nightcare gebeld, die direct ingrijpt. Pascal, 51 jaar, moet meteen aan de zuurstof en wordt met de ziekenauto naar het Zuyderland-ziekenhuis vervoerd. Tien dagen daarvoor is bij hem corona geconstateerd. "In het begin was ik moe en wat grieperig, maar dat dit zou gebeuren had ik nooit kunnen bevatten," kijkt Pascal nu maanden later terug. Hij weet nog dat hij uitzag als een personage uit een horrorfilm en vrijwel niks meer kon. Maar van de weken daarna, weet hij niets meer. Hij lag namelijk in een coma.

logister2

Kamer 9
Pascal wordt in het Heerlense ziekenhuis direct op de intensive care geplaatst en blijft daar acht weken liggen, waarvan zeven weken in een kunstmatige coma. Na enkele weken proberen de artsen hem zelfstandig te laten ademen, maar die poging mislukt. "Ik dacht toen echt dat hij het niet zou gaan halen en de artsen zeiden later ook dat ze dachten dat de patiënt in kamer 9 het niet zou redden," vertelt Petra, de vrouw van Pascal. Zelf liep ze ook corona op, maar zonder noemenswaardige klachten.

Raadsel
Waarom Pascal dan wel zo hard getroffen werd, is een raadsel. Hij was fit, net de vijftig gepasseerd en had geen overgewicht. Zelf houdt hij het op pure pech. "Maar vertel me niet dat het maar een griepje is, want je kunt er dus echt aan onderdoorgaan," vertelt Pascal, die maandagochtend pas hoorde dat hij naar huis mocht.

Voorspoedig
Hij revalideerde de laatste anderhalve maand bij Adelante in Hoensbroek. De laatste weken ging het herstel erg voorspoedig. "Een paar weken geleden kon ik me nauwelijks nog bewegen en nu gaat het stukken beter. Al zijn het nog wel even duren voordat ik weer echt de oude ben. Maar ik ben echt heel blij weer thuis te zijn, ik had echt heimwee en belde mijn vrouw midden in de nacht."

straat versierd

Verrassing
De thuiskomst maandag was voor Pascal een verrassing. Buren en familieleden stonden hem en zijn vrouw op te wachten. Al die tijd leefden ze mee met de familie. Petra hield iedereen dagelijks op de hoogte en heeft ook een dagboek bijgehouden. Ze hebben er geen moeite mee om hun verhaal te doen, zeker ook om anderen te waarschuwen. Ook willen ze de artsen en verpleegkundigen bedanken. "Voor hen is dit ook allemaal nieuw, maar na een jaar hebben ze toch al een hoop kennis opgebouwd. Als hij vorig jaar corona had opgelopen, had hij het denk ik niet overleefd," beschrijft Petra.

Pascal daarentegen is vrij nuchter. "Ik ga me komende dagen lekker een biertje drinken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen