Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapatiënt na 105 dagen weer thuis

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 6:00

Acht weken lag hij met corona aan de beademing op de IC. Maar na 105 dagen is Pascal Logister uit Landgraaf weer thuis.

De halve straat liep maandag uit om hem te verwelkomen. Wat had het weinig gescheeld of Pascal was niet meer thuis gekomen. "Ze dachten dat kamer 9 het niet ging halen."

Horrorfilm
Het is 25 januari als het in huize Logister menens is. Voor de vierde keer wordt een arts van de nightcare gebeld, die direct ingrijpt. Pascal, 51 jaar, moet meteen aan de zuurstof en wordt met de ziekenauto naar het Zuyderland-ziekenhuis vervoerd. Tien dagen daarvoor is bij hem corona geconstateerd. "In het begin was ik moe en wat grieperig, maar dat dit zou gebeuren had ik nooit kunnen bevatten," kijkt Pascal nu maanden later terug. Hij weet nog dat hij uitzag als een personage uit een horrorfilm en vrijwel niks meer kon. Maar van de weken daarna, weet hij niets meer. Hij lag namelijk in een coma.

logister2

Kamer 9
Pascal wordt in het Heerlense ziekenhuis direct op de intensive care geplaatst en blijft daar acht weken liggen, waarvan zeven weken in een kunstmatige coma. Na enkele weken proberen de artsen hem zelfstandig te laten ademen, maar die poging mislukt. "Ik dacht toen echt dat hij het niet zou gaan halen en de artsen zeiden later ook dat ze dachten dat de patiënt in kamer 9 het niet zou redden," vertelt Petra, de vrouw van Pascal. Zelf liep ze ook corona op, maar zonder noemenswaardige klachten.

Raadsel
Waarom Pascal dan wel zo hard getroffen werd, is een raadsel. Hij was fit, net de vijftig gepasseerd en had geen overgewicht. Zelf houdt hij het op pure pech. "Maar vertel me niet dat het maar een griepje is, want je kunt er dus echt aan onderdoorgaan," vertelt Pascal, die maandagochtend pas hoorde dat hij naar huis mocht.

Voorspoedig
Hij revalideerde de laatste anderhalve maand bij Adelante in Hoensbroek. De laatste weken ging het herstel erg voorspoedig. "Een paar weken geleden kon ik me nauwelijks nog bewegen en nu gaat het stukken beter. Al zijn het nog wel even duren voordat ik weer echt de oude ben. Maar ik ben echt heel blij weer thuis te zijn, ik had echt heimwee en belde mijn vrouw midden in de nacht."

straat versierd

Verrassing
De thuiskomst maandag was voor Pascal een verrassing. Buren en familieleden stonden hem en zijn vrouw op te wachten. Al die tijd leefden ze mee met de familie. Petra hield iedereen dagelijks op de hoogte en heeft ook een dagboek bijgehouden. Ze hebben er geen moeite mee om hun verhaal te doen, zeker ook om anderen te waarschuwen. Ook willen ze de artsen en verpleegkundigen bedanken. "Voor hen is dit ook allemaal nieuw, maar na een jaar hebben ze toch al een hoop kennis opgebouwd. Als hij vorig jaar corona had opgelopen, had hij het denk ik niet overleefd," beschrijft Petra.

Pascal daarentegen is vrij nuchter. "Ik ga me komende dagen lekker een biertje drinken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen