Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapas erin en 1,5 meter eruit: de eerste dag

Geplaatst opzaterdag 25 september 2021 - 18:01

Een aantal nieuwe coronaversoepelingen zijn zaterdag ingegaan. Zo geldt de 1,5 meterregel niet meer, maar is een coronatoegangsbewijs op meer plekken verplicht. Zo ging het eraan toe zaterdag in Geleen en Roermond.

Als eerste de 1,5 meterregel. Knuffelen mag weer. "Het begon toch de laatste maanden overal al minder 1,5 meter te worden", vertelt een marktbezoeker in Geleen. Toch is het fijn dat knuffelen nu officieel weer mag. "Dat hebben mensen weer heel erg nodig", zegt een ander bezoeker.

Bekijk hier de meningen over de nieuwe versoepelingen:

Video: L1

Check
De tweede verandering, is dat een coronatoegangsbewijs op veel meer plekken verplicht is. Zo ook in de horeca, behalve op het terras. Jolie Hanssen, eigenaar van restaurant Jolie's in Geleen, is geen voorstander van de regel. Ze wil bezoekers niet discrimineren op basis van vaccinatie.

Controleurs
Eerder gaf ze aan dan ook niet te controleren, maar toen ze vanochtend al controleurs voorbij zag lopen, veranderde dit plan. "We hebben hier nooit controleurs gezien, ook niet met de eerdere coronaregels. Maar vandaag zijn ze al langs geweest. Dus hebben we besloten om er wel aan mee te doen. Met de mensen die geen code hebben, gaan we in gesprek. Dan komen we er onderling wel uit", vertelt Hanssen.

Video: L1

Roermond
In Roermond lijken tal van horecazaken niet al te veel werk te maken van het checken van coronatoegangsbewijzen. In veel restaurants aan het Munsterplein en op de Roerkade hoeven de bezoekers hun QR-code niet te laten scannen. In een theaterhotel is er wel controle voor bezoek aan de brasserie, maar niet voor het toiletbezoek.

Bekijk hier de coronamaatregelen en versoepelingen die vanaf 25 september gelden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen