Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronapas-aankondiging: GGD ziet toename vaccinaties

Geplaatst opdonderdag 16 september 2021 - 13:30

De plannen van het kabinet om een coronapas te verplichten op meer plekken leidt tot een toename van het aantal vaccinaties in Limburg.

Dat laten de GGD Zuid-Limburg en GGD Limburg-Noord desgevraagd weten.

Meer prikken
Bij de vier priklocaties in Zuid-Limburg zijn woensdag 1212 coronavaccins uitgedeeld. De week daarvoor waren dat er 1029. Vooral bij de Rodahal in Kerkrade werden veel meer prikken gezet: 441 tegenover 322 een week eerder. In Maastricht daarentegen zijn minder mensen gevaccineerd. Woensdag zijn er 251 prikken gezet en de week daarvoor 338. "De reden hiervoor kan zijn dat we daar deze week zijn overgegaan van het Mecc naar de XL-tent", legt een woordvoerder uit.

Lees ook: Priklocatie MECC Maastricht sluit en verhuist

Vrije inloop
Volgens de woordvoerder van de GGD Zuid-Limburg is een duidelijke toename in het aantal prikken. "Zowel bij de geplande als bij de vrije inloop." De GGD Limburg-Noord ziet na de laatste persconferentie hetzelfde beeld. "Concrete cijfers kunnen we niet geven, maar ook hier zien we een we een stijging."

Vaccineren bij de priklocaties kan zonder afspraak. Voor een coronatest moeten wel nog afspraken worden gemaakt.

Coronapas
Demissionair minister Hugo de Jonge zei eerder al dat hij hoopte dat de coronapas tot meer vaccinaties zou leiden. Of er sprake is van een structurele trend, is nog niet te zeggen. "Daarvoor zouden we minimaal een week aan stijgende cijfers moeten hebben", zegt een RIVM-woordvoerder tegen de NOS.

Lees ook: 1,5 meter niet meer verplicht: dit zijn de versoepelingen

Tweede Kamer
De Tweede Kamer vergadert sinds donderdagochtend over de ontwikkelingen van het coronavirus en de invoering van de coronapas.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen