Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronamaatregelen: Looplijnen in centrum Maastricht

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 14:53

Looplijnen en looprichtingen in het centrum van Maastricht moeten ervoor zorgen dat het winkelend publiek anderhalve meter afstand houdt.

Het idee is voortgekomen uit een samenwerkingsteam corona van de gemeente samen met vertegenwoordigers van de gemeente.

Gezond verstand
Het voetgangersplan is een eerste resultaat van de denktank. Wel moet nog duidelijk worden hoe de looplijnen en looprichtingen zichtbaar worden gemaakt. "We zien dat steeds meer winkels weer openen en horeca mag mogelijk vanaf 1 juni weer de terrassen buiten zetten. Dat heeft onherroepelijk gevolgen voor onze stad en haar bezoekers", zegt wethouder Vivianne Heijnen. Ze wil daarnaast een beroep doen op het gezond verstand, 'dat we met het voetgangersplan een beetje willen helpen'.

Lees ook: Maastricht begint met ondernemers denktank over corona

Terrasruimte
De werkgroep gaat ook aan de slag met de terrasruimte nu dinsdag bekend werd dat de terrassen vanaf 1 juni, mits het coronavirus onder controle blijft, weer open mogen. Volgens wethouder John Aarts is de bereidheid er om mee te denken. "Maar zoals altijd wel met de veiligheid en de leefbaarheid in acht genomen. Samen met de horecaondernemers kijken we naar een goede invulling voor de stad, de ondernemers en de bewoners."

Enquête
Maastrichtse ondernemers kunnen begin volgende week via de mail een enquête verwachten over de gevolgen van corona. Dat gebeurt steekproefsgewijs bij zaken die nu open zijn. "Er zijn natuurlijk al landelijke onderzoeken, maar we willen nu gericht weten wat de gevolgen voor onze stad en onze ondernemers zijn. Daar kunnen we dan met onze werkgroep weer op acteren", zegt centrummanager Paul ten Haaf.

De enquête wordt ook in andere sectoren verspreid.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen