Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronamaatregelen: Looplijnen in centrum Maastricht

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 14:53

Looplijnen en looprichtingen in het centrum van Maastricht moeten ervoor zorgen dat het winkelend publiek anderhalve meter afstand houdt.

Het idee is voortgekomen uit een samenwerkingsteam corona van de gemeente samen met vertegenwoordigers van de gemeente.

Gezond verstand
Het voetgangersplan is een eerste resultaat van de denktank. Wel moet nog duidelijk worden hoe de looplijnen en looprichtingen zichtbaar worden gemaakt. "We zien dat steeds meer winkels weer openen en horeca mag mogelijk vanaf 1 juni weer de terrassen buiten zetten. Dat heeft onherroepelijk gevolgen voor onze stad en haar bezoekers", zegt wethouder Vivianne Heijnen. Ze wil daarnaast een beroep doen op het gezond verstand, 'dat we met het voetgangersplan een beetje willen helpen'.

Lees ook: Maastricht begint met ondernemers denktank over corona

Terrasruimte
De werkgroep gaat ook aan de slag met de terrasruimte nu dinsdag bekend werd dat de terrassen vanaf 1 juni, mits het coronavirus onder controle blijft, weer open mogen. Volgens wethouder John Aarts is de bereidheid er om mee te denken. "Maar zoals altijd wel met de veiligheid en de leefbaarheid in acht genomen. Samen met de horecaondernemers kijken we naar een goede invulling voor de stad, de ondernemers en de bewoners."

Enquête
Maastrichtse ondernemers kunnen begin volgende week via de mail een enquête verwachten over de gevolgen van corona. Dat gebeurt steekproefsgewijs bij zaken die nu open zijn. "Er zijn natuurlijk al landelijke onderzoeken, maar we willen nu gericht weten wat de gevolgen voor onze stad en onze ondernemers zijn. Daar kunnen we dan met onze werkgroep weer op acteren", zegt centrummanager Paul ten Haaf.

De enquête wordt ook in andere sectoren verspreid.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen