Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronakapel Kerkrade geteisterd door vandalen

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 17:48

De Coronakapel in Kerkrade wordt de laatste weken geteisterd door rondhangende jongeren. Ze hebben vernielingen aangericht en een vrijwilligster en de pastoor bedreigd.

De jongeren gooiden banken in de kapel om, lieten brandende sigaretten op de nieuwe vloermat vallen, plasten tegen de kerkdeur en bedreigden de vrijwilligster die de kapel 's avonds komt afsluiten.

Een woordvoerder van de politie bevestigde woensdag de inhoud van een vlog op YouTube, die pastoor Hans Kreuwels hierover maakte.

Video: Track '88

Wraakactie
De pastoor heeft vorige week aangifte gedaan van het vernielen van zijn auto. Onbekenden hadden die dag zijn autospiegels kapot getrapt en waren op de motorkap gesprongen. Volgens Kreuwels ging het om een wraakactie omdat hij een jongere bij de kapel had aangesproken op zijn asociale gedrag.

Op heterdaad betrappen
Volgens een woordvoerder van de politie zorgde de groep jongeren eerst voor overlast in een andere Kerkraadse wijk. Maar sinds daar verscherpt toezicht is, zijn ze verhuisd naar de Coronakapel als nieuwe hangplek.

De politie kan volgens de woordvoerder er weinig tegen doen. "We moeten ze op heterdaad betrappen, of er moeten getuigen zijn die zich melden, maar dat alles is niet het geval."

De gemeente Kerkrade heeft stadstoezicht gevraagd de kapel extra in de gaten te houden.

Kroon
"De naam Coronakapel verwijst overigens niet naar Covid-19, maar naar de kroon van de Heilige Maagd Maria", legt de woordvoerder van de politie uit. "De kapel wordt in coronatijd opengehouden zodat mensen zonder drukte naar de kerk kunnen gaan." Volgens de politie maken de jongeren van die gelegenheid misbruik om binnen rond te hangen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen