Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronakapel Kerkrade geteisterd door vandalen

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 17:48

De Coronakapel in Kerkrade wordt de laatste weken geteisterd door rondhangende jongeren. Ze hebben vernielingen aangericht en een vrijwilligster en de pastoor bedreigd.

De jongeren gooiden banken in de kapel om, lieten brandende sigaretten op de nieuwe vloermat vallen, plasten tegen de kerkdeur en bedreigden de vrijwilligster die de kapel 's avonds komt afsluiten.

Een woordvoerder van de politie bevestigde woensdag de inhoud van een vlog op YouTube, die pastoor Hans Kreuwels hierover maakte.

Video: Track '88

Wraakactie
De pastoor heeft vorige week aangifte gedaan van het vernielen van zijn auto. Onbekenden hadden die dag zijn autospiegels kapot getrapt en waren op de motorkap gesprongen. Volgens Kreuwels ging het om een wraakactie omdat hij een jongere bij de kapel had aangesproken op zijn asociale gedrag.

Op heterdaad betrappen
Volgens een woordvoerder van de politie zorgde de groep jongeren eerst voor overlast in een andere Kerkraadse wijk. Maar sinds daar verscherpt toezicht is, zijn ze verhuisd naar de Coronakapel als nieuwe hangplek.

De politie kan volgens de woordvoerder er weinig tegen doen. "We moeten ze op heterdaad betrappen, of er moeten getuigen zijn die zich melden, maar dat alles is niet het geval."

De gemeente Kerkrade heeft stadstoezicht gevraagd de kapel extra in de gaten te houden.

Kroon
"De naam Coronakapel verwijst overigens niet naar Covid-19, maar naar de kroon van de Heilige Maagd Maria", legt de woordvoerder van de politie uit. "De kapel wordt in coronatijd opengehouden zodat mensen zonder drukte naar de kerk kunnen gaan." Volgens de politie maken de jongeren van die gelegenheid misbruik om binnen rond te hangen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen