Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronakapel Kerkrade geteisterd door vandalen

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 17:48

De Coronakapel in Kerkrade wordt de laatste weken geteisterd door rondhangende jongeren. Ze hebben vernielingen aangericht en een vrijwilligster en de pastoor bedreigd.

De jongeren gooiden banken in de kapel om, lieten brandende sigaretten op de nieuwe vloermat vallen, plasten tegen de kerkdeur en bedreigden de vrijwilligster die de kapel 's avonds komt afsluiten.

Een woordvoerder van de politie bevestigde woensdag de inhoud van een vlog op YouTube, die pastoor Hans Kreuwels hierover maakte.

Video: Track '88

Wraakactie
De pastoor heeft vorige week aangifte gedaan van het vernielen van zijn auto. Onbekenden hadden die dag zijn autospiegels kapot getrapt en waren op de motorkap gesprongen. Volgens Kreuwels ging het om een wraakactie omdat hij een jongere bij de kapel had aangesproken op zijn asociale gedrag.

Op heterdaad betrappen
Volgens een woordvoerder van de politie zorgde de groep jongeren eerst voor overlast in een andere Kerkraadse wijk. Maar sinds daar verscherpt toezicht is, zijn ze verhuisd naar de Coronakapel als nieuwe hangplek.

De politie kan volgens de woordvoerder er weinig tegen doen. "We moeten ze op heterdaad betrappen, of er moeten getuigen zijn die zich melden, maar dat alles is niet het geval."

De gemeente Kerkrade heeft stadstoezicht gevraagd de kapel extra in de gaten te houden.

Kroon
"De naam Coronakapel verwijst overigens niet naar Covid-19, maar naar de kroon van de Heilige Maagd Maria", legt de woordvoerder van de politie uit. "De kapel wordt in coronatijd opengehouden zodat mensen zonder drukte naar de kerk kunnen gaan." Volgens de politie maken de jongeren van die gelegenheid misbruik om binnen rond te hangen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV