Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronakaart: Zuid-Limburg stijgt van zorgelijk naar ernstig

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 20:15

Zuid-Limburg is op de landelijke coronakaart vanaf woensdagavond een gebied met de kwalificatie 'ernstig'.

Tot woensdag viel Zuid-Limburg onder de noemer 'zorgelijk'. De situatie in Noord-Limburg is niet veranderd, die is nog steeds 'zeer ernstig', het vierde en hoogste risiconiveau op de coronakaart.

De overheid gebruikt de term ernstig bij meer dan 150 besmettingen op 100.000 inwoners in een week tijd.

Waakzaam
Alleen Zeeland heeft nu nog de kwalificatie 'zorgelijk'. Geen enkele regio wordt ingedeeld in de laagste risicocategorie, die heet 'waakzaam'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen