Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronahotel Urmond: 18 patiënten opgevangen, 2 naar huis

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 18:18

In het zorghotel van Van der Valk in Urmond zijn tot dusver achttien coronapatiënten opgevangen. Daarvan zijn er al twee naar huis gestuurd.

Dat zei Jack Jansen, bestuursvoorzitter van de Meander Zorggroep en mede-initiatiefnemer van het coronacentrum, zaterdagavond in het tv-programma L1mburg Centraal.

Coronacentra
Deze week werden er in Limburg twee coronahotels in gebruik genomen. Het hotel in Urmond en theaterhotel De Oranjerie in Roermond zijn gedeeltelijk ingericht om patiënten op te vangen die niet in het ziekenhuis terecht kunnen. In de ziekenhuizen worden namelijk alleen maar de zware coronagevallen opgenomen. "Bij ons worden mensen opgevangen die te goed zijn voor het ziekenhuis en te ziek zijn om thuis te blijven", legt Jansen uit.

Video: L1

Lees ook: Eerste coronapatiënt ondergebracht in Van der Valk-hotel

Voorbereiding
Volgens Jansen kunnen er op dit moment 60 patiënten terecht. "Uiteindelijk willen we opschalen tot 240 plaatsen", zegt hij. "Mocht er een grote coronagolf komen dan zijn we voorbereid."

Lees ook: Ook theaterhotel Roermond ingericht als coronahotel

Inmiddels is bekend dat 1.097 Limburgers positief getest zijn op het coronavirus. Dat zijn 127 besmettingen meer dan vrijdag.

Lees hier alles over het coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen