Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronagolf teistert Sittardse bajes: 26 gevangenen besmet

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 18:36

De gevangenis in Sittard kampt met een stevige coronagolf. Sinds medio maart zaten al meerdere afdelingen in quarantaine vanwege besmette medewerkers, nu blijken 26 gevangenen besmet.

Dat bevestigt gevangeniswoordvoerder Robert Meijer.

Lees ook: Negentig Sittardse gevangenen uit voorzorg in quarantaine

Besmette medewerkers
Op 14 maart werd een medewerker positief getest, waarna er voor het eerst een hele afdeling van de gevangenis op slot ging. Ongeveer een week later moest er opnieuw een complete afdeling in quarantaine, nadat een gevangenismedewerker positief testte. Vorige week werden twee gevangenen positief getest.

Afdelingen dicht
Nu blijken er liefst 26 gedetineerden besmet met het coronavirus. Om die reden gaan twee afdelingen, die 130 mannen huisvesten, op slot. Die quarantaine duurt in ieder geval tot en met aanstaande woensdag. Tot die tijd moeten deze gevangenen op hun eigen cel blijven en mogen ze dagelijks een half uur luchten of bellen. Bezoek is voorlopig niet toegestaan voor deze gevangenen.

Grote testdagen
De tweehonderd overige gedetineerden blijven uit voorzorg op hun eigen afdeling. Ook voor hen is er voorlopig een streep gezet door eventueel bezoek. Niemand mag naar de arbeid tot de situatie verbetert. Zaterdag worden deze tweehonderd gevangenen getest, in samenwerking met de GGD. Maandag en dinsdag worden alle medewerkers getest in de bajes.

Momenteel zitten er zeven medewerkers thuis die positief zijn getest op het virus. In de andere Limburgse gevangenissen, Roermond en Ter Peel, is er op dit moment geen coronabesmetting bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen