Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronadans Joost Vrouenraets gaat het hele land door

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 14:28

Danser en choreograaf Joost Vrouenraets uit Heerlen heeft subsidie gekregen om zijn corona-danstournee uit te breiden naar alle gemeentes in Nederland.

Hij doet in totaal 355 gemeentes aan. Daarmee maakt hij naar eigen zeggen de grootse Nederlandse danstournee ooit.

Maatregelen
Vrouenraets zal zijn dans in de openbare ruimte uitvoeren. Hij beweegt binnen twee rode cirkels die de anderhalve meter-maatregelen symboliseren. Het idee voor deze dans ontstond toen de lockdown op zijn hoogtepunt was. Het doel is om dans letterlijk naar de mensen toe te brengen.

Video: L1

Tournee
Vrouenraets reist de komende tien maanden in een camper door Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door fotograaf David Peskens, die de uitvoeringen op beeld vastlegt. De foto’s zijn komend najaar te zien in het Gouvernement in Maastricht.

De komende twee weken danst Vrouenraets in alle 31 gemeentes in Limburg.

Lees ook: Coronadans Joost Vrouenraets in elke Limburgse gemeente

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen