Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronadans Joost Vrouenraets in elke Limburgse gemeente

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2020 - 14:09

Choreograaf-danser Joost Vrouenraets uit Heerlen voert deze zomer in elke Limburgse gemeente een op de coronamaatregelen geïnspireerde dans uit.

Fotograaf David Peskens uit Kerkrade fotografeert de uitvoeringen voor een expositie, komend najaar in het Gouvernement in Maastricht.

Maatregelen
De dansvoorstelling wordt in totaal 53 keer uitgevoerd. Behalve de 31 voorstellingen in Limburg is het project ook in de grootste èn kleinste gemeente van alle Nederlandse provincies te zien. Inspiratie voor de dans zijn de coronamaatregelen, en dan vooral de anderhalve meter afstand die iedereen wordt geacht te houden. Die regel wordt gesymboliseerd door twee rode cirkels waarin de voorstelling wordt opgevoerd.

Voor de voorstelling is van verschillende kanten subsidie ontvangen. Vrouenraets baarde vijf jaar geleden opzien door van Heerlen naar Maastricht te dansen, een afstand van 28 kilometer.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen