Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis vormt rode draad komende editie The Passion

Geplaatst opdinsdag 2 maart 2021 - 22:47

De komende editie van The Passion in Roermond staat in het teken van naastenliefde tijdens de coronacrisis. Onder de noemer #ikbenervoorjou wil de gemeente laten zien hoe mensen elkaar te hulp schieten.

De muzikale vertelling van het paasverhaal vindt op 1 april plaats zonder publiek op het Munsterplein in Roermond.

Naastenliefde
Volgens wethouder Angely Waajen is een verhaal over verbinding, hoop en perspectief in deze tijd hard nodig. ''Dat doen we via de Roermondse Come Together-campagne die sinds vorig jaar loopt en waarbij de boodschap van een inclusieve samenleving de rode draad vormt. De campagne sluit naadloos aan op het thema van The Passion en laat onder andere zien hoe mensen in Roermond oog hebben voor elkaar in deze moeilijke tijd."

Lees ook: Freek Bartels speelt Jezus in The Passion in Roermond

Vier ton goedkoper
Door het ontbreken van publiek bij deze editie ziet het kostenplaatje er anders uit. Voor de editie 2021 is ongeveer 500.000 euro begroot, waar de Provincie Limburg en sponsoren ruim 150.000 euro aan meebetalen. Voor het evenement mét publiek werd vorig jaar nog bijna 900.000 euro begroot.

Lees ook: Tv-show The Passion volgend jaar alsnog vanuit Roermond

Ondernemers profiteren
“Er kijken gemiddeld 3 miljoen mensen naar The Passion, die allemaal kennis kunnen maken met onze prachtige stad”, aldus Waajen. “Als een deel van deze mensen hierdoor onze stad bezoekt, profiteren onze ondernemers daar dus ook van. Dat zal z’n effect hebben als er richting de zomer weer meer mogelijk wordt. We hebben nu de kans om Roermond weer goed op de kaart te zetten.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen