Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis vormt rode draad komende editie The Passion

Geplaatst opdinsdag 2 maart 2021 - 22:47

De komende editie van The Passion in Roermond staat in het teken van naastenliefde tijdens de coronacrisis. Onder de noemer #ikbenervoorjou wil de gemeente laten zien hoe mensen elkaar te hulp schieten.

De muzikale vertelling van het paasverhaal vindt op 1 april plaats zonder publiek op het Munsterplein in Roermond.

Naastenliefde
Volgens wethouder Angely Waajen is een verhaal over verbinding, hoop en perspectief in deze tijd hard nodig. ''Dat doen we via de Roermondse Come Together-campagne die sinds vorig jaar loopt en waarbij de boodschap van een inclusieve samenleving de rode draad vormt. De campagne sluit naadloos aan op het thema van The Passion en laat onder andere zien hoe mensen in Roermond oog hebben voor elkaar in deze moeilijke tijd."

Lees ook: Freek Bartels speelt Jezus in The Passion in Roermond

Vier ton goedkoper
Door het ontbreken van publiek bij deze editie ziet het kostenplaatje er anders uit. Voor de editie 2021 is ongeveer 500.000 euro begroot, waar de Provincie Limburg en sponsoren ruim 150.000 euro aan meebetalen. Voor het evenement mét publiek werd vorig jaar nog bijna 900.000 euro begroot.

Lees ook: Tv-show The Passion volgend jaar alsnog vanuit Roermond

Ondernemers profiteren
“Er kijken gemiddeld 3 miljoen mensen naar The Passion, die allemaal kennis kunnen maken met onze prachtige stad”, aldus Waajen. “Als een deel van deze mensen hierdoor onze stad bezoekt, profiteren onze ondernemers daar dus ook van. Dat zal z’n effect hebben als er richting de zomer weer meer mogelijk wordt. We hebben nu de kans om Roermond weer goed op de kaart te zetten.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen