Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: Vliegveld Beek hoopt op uitstel vrachttaks

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 10:29

Maastricht Aachen Aiport hoopt dat de taks op passagiersvluchten wordt uitgesteld en de vrachttaks er helemaal niet komt. Deze toeslag zou zeer nadelig zijn voor de concurrentiepositie van het vliegveld in Beek.

"Door de hoge brandstofkosten zitten we al aan de bovenkant van de markt", zegt vliegveldirecteur Jos Roeven in gesprek met BNR. "Als die vrachttaks er nog eens bovenop komt, betekent dat bijna een verdubbeling van onze landingsgelden en dan zijn we wel de duurste luchthaven in de regio."

Taks
Mogelijk wordt dinsdag duidelijk of er per 1 januari 2021 een vlieg- en vrachtbelasting voor luchtvaart komt. Roeven hoopt dat deze extra heffing voor een ticket of luchtvracht vanwege de coronacrisis wordt uitgesteld. Deze taks zou een zware dobber zijn voor het vliegveld in Beek, dat voor 70 procent draait op luchtvracht.

Lees ook: Gedeputeerde: dubbel gevoel over debat vrachttaks MAA

Concurrentie
Met de luchthavens van Luik en Düsseldorf vlak over de grens zou de concurrentiepositie van vliegveld Beek flink worden aangetast. "We groeien jaar na jaar en we laten zien dat we absoluut geen afvoerputje van Schiphol zijn: we gaan qua vrachtvervoer ons beste jaar ooit draaien", zegt Roeven. "Maar wat we moeten doen als die vrachttaks wordt ingevoerd is niet eenvoudig: dat is een bedrag per vliegtuig, of het nou veel of weinig vracht vervoert."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen