Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: Vliegveld Beek hoopt op uitstel vrachttaks

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 10:29

Maastricht Aachen Aiport hoopt dat de taks op passagiersvluchten wordt uitgesteld en de vrachttaks er helemaal niet komt. Deze toeslag zou zeer nadelig zijn voor de concurrentiepositie van het vliegveld in Beek.

"Door de hoge brandstofkosten zitten we al aan de bovenkant van de markt", zegt vliegveldirecteur Jos Roeven in gesprek met BNR. "Als die vrachttaks er nog eens bovenop komt, betekent dat bijna een verdubbeling van onze landingsgelden en dan zijn we wel de duurste luchthaven in de regio."

Taks
Mogelijk wordt dinsdag duidelijk of er per 1 januari 2021 een vlieg- en vrachtbelasting voor luchtvaart komt. Roeven hoopt dat deze extra heffing voor een ticket of luchtvracht vanwege de coronacrisis wordt uitgesteld. Deze taks zou een zware dobber zijn voor het vliegveld in Beek, dat voor 70 procent draait op luchtvracht.

Lees ook: Gedeputeerde: dubbel gevoel over debat vrachttaks MAA

Concurrentie
Met de luchthavens van Luik en Düsseldorf vlak over de grens zou de concurrentiepositie van vliegveld Beek flink worden aangetast. "We groeien jaar na jaar en we laten zien dat we absoluut geen afvoerputje van Schiphol zijn: we gaan qua vrachtvervoer ons beste jaar ooit draaien", zegt Roeven. "Maar wat we moeten doen als die vrachttaks wordt ingevoerd is niet eenvoudig: dat is een bedrag per vliegtuig, of het nou veel of weinig vracht vervoert."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen