Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: streep door Amstel Gold Race

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2020 - 10:54

De Amstel Gold Race gaat niet door op zondag 19 april. Dat heeft de organisatie van de wielerklassieker bekendgemaakt.

De wielerklassieker, met de start op de Markt in Maastricht en finish in Vilt, stond al op losse schroeven door de maatregelen die zijn aangekondigd om het coronavirus niet verder te verspreiden.

Later dit jaar
Of de wedstrijd later dit jaar alsnog verreden wordt, valt nog te bezien. De organisatie van de Gold Race heeft bij wielerbond UCI een verzoek ingediend om de wedstrijd later dit jaar alsnog te later verrijden.

Video: L1

55 jaar
Dat wordt door de toch al overvolle wielerkalender én de lading andere koersen die opnieuw gepland moeten worden, echter een hels karwei. Het zou voor het eerst in 55 jaar zijn dat de Amstel Gold Race niet verreden wordt.

Lees ook: Organisatie: 'Kans klein dat de Amstel Gold Race doorgaat'

Toertocht
Er gaat vooralsnog ook een streep door de toertocht. Die wordt traditiegetrouw op de zaterdag voor de profwedstrijd georganiseerd en kan rekenen op zo'n 15.000 deelnemers. De organisatie hoopt de toertocht naar september te verplaatsten.

Belgische klassiekers
Dinsdag werd al bekend dat Parijs-Roubaix, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik verzet worden. Die koersen vallen onder de ASO, de organisator die ook verantwoordelijk is voor de Tour de France. Ook van die wedstrijden is onbekend of ze dit jaar nog op de wielerkalender verschijnen.

Volta Limburg Classic
Dit weekend ging er ook al een streep door de voor 4 april geplande Volta Limburg Classic. Volta-koersdirecteur Roy Packbier had zondag een bittere pil te slikken toen de overheid alle sportevenementen verbood, maar is ook realistisch. "We hebben met z'n allen een groot probleem en dat moeten we met z'n allen gaan oplossen. Daarna kunnen we weer aan wielrennen denken."

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen