Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: streep door Amstel Gold Race

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2020 - 10:54

De Amstel Gold Race gaat niet door op zondag 19 april. Dat heeft de organisatie van de wielerklassieker bekendgemaakt.

De wielerklassieker, met de start op de Markt in Maastricht en finish in Vilt, stond al op losse schroeven door de maatregelen die zijn aangekondigd om het coronavirus niet verder te verspreiden.

Later dit jaar
Of de wedstrijd later dit jaar alsnog verreden wordt, valt nog te bezien. De organisatie van de Gold Race heeft bij wielerbond UCI een verzoek ingediend om de wedstrijd later dit jaar alsnog te later verrijden.

Video: L1

55 jaar
Dat wordt door de toch al overvolle wielerkalender én de lading andere koersen die opnieuw gepland moeten worden, echter een hels karwei. Het zou voor het eerst in 55 jaar zijn dat de Amstel Gold Race niet verreden wordt.

Lees ook: Organisatie: 'Kans klein dat de Amstel Gold Race doorgaat'

Toertocht
Er gaat vooralsnog ook een streep door de toertocht. Die wordt traditiegetrouw op de zaterdag voor de profwedstrijd georganiseerd en kan rekenen op zo'n 15.000 deelnemers. De organisatie hoopt de toertocht naar september te verplaatsten.

Belgische klassiekers
Dinsdag werd al bekend dat Parijs-Roubaix, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik verzet worden. Die koersen vallen onder de ASO, de organisator die ook verantwoordelijk is voor de Tour de France. Ook van die wedstrijden is onbekend of ze dit jaar nog op de wielerkalender verschijnen.

Volta Limburg Classic
Dit weekend ging er ook al een streep door de voor 4 april geplande Volta Limburg Classic. Volta-koersdirecteur Roy Packbier had zondag een bittere pil te slikken toen de overheid alle sportevenementen verbood, maar is ook realistisch. "We hebben met z'n allen een groot probleem en dat moeten we met z'n allen gaan oplossen. Daarna kunnen we weer aan wielrennen denken."

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen