Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: Roermondenaren krijgen rood-groene poster

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 19:13

Bij alle huishoudens in Roermond valt aankomende week een poster met een groene en een rode kant in de brievenbus.

De raamposter is bedoeld om te laten zien of je in de strijd tegen het coronavirus hulp kunt bieden of juist hulp nodig hebt.

Rood of groen
Wie hulp kan bieden, hangt de poster met de groene kant naar buiten gericht op het raam. De rode kant is bedoeld voor hulpbehoevenden. Mensen kunnen hun telefoonnummer op het blad schrijven en zodoende kunnen zij met elkaar in contact komen.

26.500 posters
Het initiatief is komen overwaaien uit Groningen, waar gretig gebruik wordt gemaakt van de raamposters. Nu ook de Roermondse gemeenteraad het idee heeft omarmd, wordt de poster met een al geplande brief van de gemeente Roermond aan 26.500 huishoudens meegestuurd.

Voorbeeld
Rob Hompe van nieuwssite Roermond Nieuws heeft het onder de aandacht gebracht bij de fractievoorzitters in de Roermondse gemeenteraad. Hij hoopt dat andere gemeenten het voorbeeld volgen. "De politiek moet nu de vriezer in. Ga met z'n allen aan de slag en rol dit uit in heel Limburg", zo zegt Hompe tegen L1.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen