Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: Roermondenaren krijgen rood-groene poster

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 19:13

Bij alle huishoudens in Roermond valt aankomende week een poster met een groene en een rode kant in de brievenbus.

De raamposter is bedoeld om te laten zien of je in de strijd tegen het coronavirus hulp kunt bieden of juist hulp nodig hebt.

Rood of groen
Wie hulp kan bieden, hangt de poster met de groene kant naar buiten gericht op het raam. De rode kant is bedoeld voor hulpbehoevenden. Mensen kunnen hun telefoonnummer op het blad schrijven en zodoende kunnen zij met elkaar in contact komen.

26.500 posters
Het initiatief is komen overwaaien uit Groningen, waar gretig gebruik wordt gemaakt van de raamposters. Nu ook de Roermondse gemeenteraad het idee heeft omarmd, wordt de poster met een al geplande brief van de gemeente Roermond aan 26.500 huishoudens meegestuurd.

Voorbeeld
Rob Hompe van nieuwssite Roermond Nieuws heeft het onder de aandacht gebracht bij de fractievoorzitters in de Roermondse gemeenteraad. Hij hoopt dat andere gemeenten het voorbeeld volgen. "De politiek moet nu de vriezer in. Ga met z'n allen aan de slag en rol dit uit in heel Limburg", zo zegt Hompe tegen L1.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen