Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis of niet: Venlose hotelier opent tweede hotel

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2020 - 20:01

De werkloosheid loopt op, het aantal banen neemt af en de economie krimpt. De gevolgen van de coronacrisis zijn duidelijk merkbaar. Toch laat hotelier Gijs Hendrikx zich niet door de huidige crisis afschrikken. Hij opent binnenkort een tweede hotel in Venlo.

In het hotel Mr Jigs aan de rand van het centrum van Venlo wordt hard gewerkt. Muren worden geschilderd, het meubilair gepoetst en de lampen opgehangen. Over anderhalve week ontvangt het hotel de eerste gasten. "Het is inderdaad nu even aanpoten", zegt hotelier Hendrikx. "Maar het gaat lukken om alles op tijd af te krijgen."

Slapeloze nachten
Hendrikx heeft ervaring met het openen van hotels. Twee jaar geleden begon hij het Theater Hotel in de binnenstad. Nu gaat hij zijn bedrijf dus uitbreiden met een tweede hotel. En dat in een periode dat de crisis om zich heen grijpt en de toekomst onzeker is. "Ik heb er inderdaad slapeloze nachten van gehad", moet de hotelier erkennen. "Door de crisis is het Theater Hotel elf weken dicht geweest. Dat hakt er wel in."

Plannen ver gevorderd
Toch heeft hij niet overwogen om de verbouwing van het pand tegenover het Limburgs Museum stop te zetten. Daarvoor zijn de plannen al te ver gevorderd. "Daarnaast denk ik dat ons concept goed is en we kijken naar de toekomst", zegt Hendrikx. "Corona is een hobbel op de weg. Een flinke hobbel. Dat wel."

Proefdraaien
Ook voor bedrijfsleider Jeanine van den Kroonenberg is het een spannende tijd. Over twee weken opent het hotel de deuren. "We gaan eerst proefdraaien", zegt ze. "Dan ontvangen we genodigden. Kunnen we kijken of alles klopt, of dat er nog dingen veranderd moeten worden." Die zullen ook bij Mr Jigs te maken krijgen met de coronaregels. "We hebben natuurlijk ervaring met de regels in ons andere hotel", legt de bedrijfsleider uit.

Lockdown
De eerste boekingen heeft het bedrijf inmiddels binnen. Maar de onrust blijft. Het aantal coronabesmettingen neemt weer toe en de kans op een lockdown wordt met de dag groter. "Die kans is er inderdaad", zegt Hendrikx. "Daar maak ik me ook wel zorgen over." Toch zal het volgens hem niet meer zo erg worden als in maart. "Ik verwacht dat er lokale lockdowns komen bij besmettingen." Hij denkt ook dat de sluiting dan niet meer zo lang zal duren. "En als er toch een lockdown komt. Dan is dat jammer. Maar de gezondheid van mensen gaat natuurlijk voor."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen