Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis nekt restaurant en hotel Abdij Rolduc

Geplaatst opdinsdag 21 april 2020 - 10:06

Het restaurant, hotel en congrescentrum bij Abdij Rolduc in Kerkrade zijn failliet. Daarmee verliezen 65 werknemers hun baan.

"De beperkingen vanwege de coronamaatregelen hebben ertoe geleid dat de exploitant van de horeca het niet heeft gered", valt in het persbericht te lezen.

Uitgesproken
Het faillissement is dinsdag door de rechtbank in Maastricht uitgesproken, schrijft de abdij.

Priesteropleiding
Er wordt benadrukt dat het om de onderneming gaat en niet de abdij Rolduc zelf. Ook valt de priesteropleiding er niet onder.

Prognose
Het hotel, restaurant en conferentiecentrum waren al enkele weken gesloten. Daardoor hebben ze veel omzet misgelopen. De verwachting is dat het de komende maanden ook niet zal verbeteren.

Toegankelijkheid
Volgens Rolduc heeft de horeca de laatste jaren bijgedragen aan het vergroten van de toegankelijkheid van Rolduc. Ook is er een toename van de culturele activiteiten. "Het is jammer dat op deze wijze er een einde komt aan de horeca binnen Rolduc", zo staat in het persbericht.

Of de horeca-activiteiten in de toekomst hervat kunnen worden, is nog niet bekend. Het streven is een publieke functie voor het eeuwenoude abdijcomplex.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen