Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: 'Mensen kopen massaal gezonde producten'

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 19:38

Limburgers kopen massaal gezonde producten nu het coronavirus is uitgebroken. Dat merkt supermarkt Jan Linders.

"De afgelopen weken zijn er vooral veel gezonde levensmiddelen over de toonbank gegaan", vertelt Ferry Moolenschot, ceo van de supermarktketen.

Hoogste omzetgroei
"Groente, vers fruit en vlees werd veel meer verkocht dan anders." Volgens Moolenschot heeft de supermarkt de hoogste omzetgroei ooit, maar benadrukt hij dat het geen tijden zijn om te praten over winst. "We willen in de behoefte kunnen voorzien en je merkt dat hier het saamhorigheidsgevoel groot is. Momenteel wordt er met dubbele capaciteit gewerkt om aan de vraag te kunnen voldoen."

Video: L1

Wc-papier
Volgens de baas van de supermarkt hoeven we niet zonder wc-papier te zitten. "Dat mensen dat massaal kopen is een gegeven. Hier hebben wij meer dan voldoende." Dagelijks rijden vrachtwagens af en aan om de winkels te bevoorraden.

Plexiglas
In het distributiecentrum, maar ook bij de winkels en het hoofdkantoor gelden strenge voorzorgsmaatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden. Zo zijn alle vestigingen voorzien van plexiglas tussen de klant en de kassière en wordt er zoveel mogelijk geadviseerd contactloos te betalen. Ook wordt er voldoende afstand gehouden.

Bevoorrading
De drukte bij de distributiecentra ziet ook uitzendorganisatie Otto Work Force uit Venray. Het bedrijf verwacht de komende weken duizend extra krachten in te zetten op verschillende distributiecentra voor levensmiddelen. Volgens directeur Frank van Gool is de inzet van veel extra personeel nodig om de bevoorrading op peil te houden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen