Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: 'Mensen kopen massaal gezonde producten'

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 19:38

Limburgers kopen massaal gezonde producten nu het coronavirus is uitgebroken. Dat merkt supermarkt Jan Linders.

"De afgelopen weken zijn er vooral veel gezonde levensmiddelen over de toonbank gegaan", vertelt Ferry Moolenschot, ceo van de supermarktketen.

Hoogste omzetgroei
"Groente, vers fruit en vlees werd veel meer verkocht dan anders." Volgens Moolenschot heeft de supermarkt de hoogste omzetgroei ooit, maar benadrukt hij dat het geen tijden zijn om te praten over winst. "We willen in de behoefte kunnen voorzien en je merkt dat hier het saamhorigheidsgevoel groot is. Momenteel wordt er met dubbele capaciteit gewerkt om aan de vraag te kunnen voldoen."

Video: L1

Wc-papier
Volgens de baas van de supermarkt hoeven we niet zonder wc-papier te zitten. "Dat mensen dat massaal kopen is een gegeven. Hier hebben wij meer dan voldoende." Dagelijks rijden vrachtwagens af en aan om de winkels te bevoorraden.

Plexiglas
In het distributiecentrum, maar ook bij de winkels en het hoofdkantoor gelden strenge voorzorgsmaatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden. Zo zijn alle vestigingen voorzien van plexiglas tussen de klant en de kassière en wordt er zoveel mogelijk geadviseerd contactloos te betalen. Ook wordt er voldoende afstand gehouden.

Bevoorrading
De drukte bij de distributiecentra ziet ook uitzendorganisatie Otto Work Force uit Venray. Het bedrijf verwacht de komende weken duizend extra krachten in te zetten op verschillende distributiecentra voor levensmiddelen. Volgens directeur Frank van Gool is de inzet van veel extra personeel nodig om de bevoorrading op peil te houden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen