Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: Limburgse artiesten komen in actie

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 18:00

Diverse Limburgse muzikanten steken provinciegenoten een hart onder de riem tijdens de coronacrisis.

Zo hebben enkele artiesten uit Parkstad een gezamenlijke boodschap in een liedje verpakt: 'Let 'n bietje op elkaar!'

Verrassingsoptreden
Onder meer Bart Storcken, Ivo Rosbeek en Emil Szarkowicz zijn in de videoclip te zien. Een andere artiest, Zanger Frenske uit Kerkrade, nam in Landgraaf een verrassingsoptreden voor zijn rekening.

Playlist
De band DeWolff uit Geleen riep radiostations op om alleen maar muziek van Nederlandse artiesten te draaien: om hen te steunen nu ze financieel worden getroffen door de uitbraak van het coronavirus. In navolging daarvan heeft de band Stompin' Grounds een Spotify-playlist gemaakt met muziek van alleen maar Limburgse bands.

Ode an die Freude
In Duitsland spelen muzikanten zondagavond om klokslag 18:00 uur 'Ode an die Freude' van Ludwig van Beethoven. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft alle muzikanten in Maastricht opgeroepen ook mee te doen. Carillonist Frank Steijns speelt het lied vanaf de Maastrichtse Markt.

Impact
Programmeur van de Muziekgieterij Ingo Dassen legt in de laatste Pop in Limburg podcast uit welke impact het coronavirus heeft op de Limburgse poppodia en op zijn band Lesoir. Daarnaast ook aandacht voor het initiatief van de Limburgse band Stompin’ Grounds: zij verzamelen alle Limburgse muziek in een Spotify-lijst en roepen iedereen op deze zoveel mogelijk te streamen. Beluister de laatste aflevering van de L1 Pop in Limburg podcast via Spotify.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen