Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: Limburgse artiesten komen in actie

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 18:00

Diverse Limburgse muzikanten steken provinciegenoten een hart onder de riem tijdens de coronacrisis.

Zo hebben enkele artiesten uit Parkstad een gezamenlijke boodschap in een liedje verpakt: 'Let 'n bietje op elkaar!'

Verrassingsoptreden
Onder meer Bart Storcken, Ivo Rosbeek en Emil Szarkowicz zijn in de videoclip te zien. Een andere artiest, Zanger Frenske uit Kerkrade, nam in Landgraaf een verrassingsoptreden voor zijn rekening.

Playlist
De band DeWolff uit Geleen riep radiostations op om alleen maar muziek van Nederlandse artiesten te draaien: om hen te steunen nu ze financieel worden getroffen door de uitbraak van het coronavirus. In navolging daarvan heeft de band Stompin' Grounds een Spotify-playlist gemaakt met muziek van alleen maar Limburgse bands.

Ode an die Freude
In Duitsland spelen muzikanten zondagavond om klokslag 18:00 uur 'Ode an die Freude' van Ludwig van Beethoven. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft alle muzikanten in Maastricht opgeroepen ook mee te doen. Carillonist Frank Steijns speelt het lied vanaf de Maastrichtse Markt.

Impact
Programmeur van de Muziekgieterij Ingo Dassen legt in de laatste Pop in Limburg podcast uit welke impact het coronavirus heeft op de Limburgse poppodia en op zijn band Lesoir. Daarnaast ook aandacht voor het initiatief van de Limburgse band Stompin’ Grounds: zij verzamelen alle Limburgse muziek in een Spotify-lijst en roepen iedereen op deze zoveel mogelijk te streamen. Beluister de laatste aflevering van de L1 Pop in Limburg podcast via Spotify.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen