Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: Kwart miljoen verlies voor Oorlogsmuseum

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 6:00

Oorlogsmuseum Overloon loopt momenteel 250.000 euro aan entreegelden mis.

Door de coronacrisis is het museum al weken gesloten. Door de tijdelijke sluiting verliest 20 procent van de medewerkers hun baan.

Drukste tijd
Deze periode is normaal gesproken voor het museum de drukste tijd van het jaar. Museumdirecteur Erik van den Dungen ziet het somber in: "Zonder steun van de overheid moet het museum de deuren sluiten, maar de steun moet ook terugbetaald worden."

Video: L1

Niet ingehaald
Het museum heeft maandenlang toegeleefd naar de viering van 75 jaar bevrijding. Ruim 1000 veteranen zouden vanwege de herdenking het museum bezoeken. Volgens Van den Dungen worden veel activiteiten niet ingehaald.

Andere invulling
Het park rond het museum krijgt onbedoeld een hele andere invulling. Door het wegblijven van bezoekers heeft de directeur holen van dassen en vossen gespot en zijn er al reeën gezien. "Dat zie je normaal wel in de omgeving, maar nooit op je eigen terrein." Als het aan de museumdirecteur ligt, is de rust van korte duur. Volgens hem kan het museum met de anderhalvemetersamenleving open. "Sterker nog, wij werken aan twee keer anderhalve meter zodat mensen ook bezoekers kunnen inhalen."

Open
Van den Dungen hoopt over een paar weken weer open te kunnen. Kijkend naar de landen om ons heen is het de verwachting dat dit soort musea rond de Hemelvaart weer open kunnen voor bezoekers.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen